Spotify gaat met deze feature TikTok opvallend genoeg achterna

Apps Mark Hofman 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify test een gloednieuwe functionaliteit die verdomd veel wegheeft van TikTok. Inmiddels zijn er al talloze platformen die de populaire video-app proberen na te bootsen, maar dat de streamingdienst het doet is wel opvallend.

TechCrunch meldt vandaag dat de functionaliteit, die voor het eerst werd gespot door Chris Messina, opduikt in de betaversie van de iOS-app. Maar wat doet het precies?

TikTok-feature voor Spotify

In een nieuwe (beta) versie van de iOS-app van Spotify duikt de nieuwe feature Discover op. Deze wordt in de werkbalk onderin de app weergeven, wat op zichzelf al vrij uniek te noemen is. De functionaliteit biedt consumenten de mogelijkheid om makkelijker videoclips te ontdekken. Via de knop voor Discover kunnen gebruikers de bijbehorende videoclips bij hun favoriete nummers zien. Deze clips worden op volledig scherm weergegeven in de app. Uiteraard is het mogelijk om, net als bij TikTok, videoclips leuk te vinden én door te scrollen naar de volgende.

Spotify heeft inmiddels ook bevestigd dat het bezig is met een dergelijke test. Of Discover ook daadwerkelijk in de volledige app van de streamingdienst verschijnt wil het bedrijf overigens niet zeggen. “Bij Spotify testen we regelmatig nieuwe functionaliteiten om de ervaring van de gebruiker te verbeteren”, zo laat het bedrijf weten. “Sommige van deze tests worden uitgerold naar een groter publiek en andere dienen als belangrijke leerschool”.

Meer platformen

Zoals gezegd gaat niet alleen Spotify het populaire TikTok achterna. Er zijn talloze andere platformen die functionaliteiten van de immens populaire app over proberen te nemen. Zo wist Netflix onlangs bijvoorbeeld hetzelfde te doen. Via een TikTok-achtige feature wordt het voor gebruikers mogelijk om op een makkelijkere manier nieuwe content te ontdekken.

iPhone-gebruikers krijgen TikTok achtige feature op Netflix

Ben je benieuwd om welke functionaliteit het precies gaat en wanneer je hem kan verwachten? Lees dan zeker even het artikel dat we erover schreven via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen