Wat je allemaal wil weten over Star Wars: The Acolyte voor je gaat kijken

Films & Series Rik Claessen 26 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Star Wars: The Acolyte wordt een serie zoals we deze nog niet kennen. Dit moet je allemaal weten voordat je er aan begint.

Nog even en dan komt de nieuwste Star Wars serie uit. En wat voor een. Volgens Lucas Arts wordt Star Wars: The Acolyte een duister en intrigerend verhaal. Grote kans dat het Star Wars-verhaal is zoals we dat nog nooit eerder hebben gezien.

The Acolyte speelt zich in een periode af waar we nog eigenlijk niks van hebben gezien. Daarom is het handig om een aantal dingen even goed op een rijtje te hebben voordat je begint aan deze serie. Wij zochten voor je uit wat je allemaal wilt weten voordat je aan Star Wars: The Acolyte begint.

The Acolyte speelt zich af in de High Republic

Te beginnen met de tijdsperiode waarin dit verhaal zich afspeelt. Dat is namelijk in de tijd waarin The High Republic op de absolute piek van zijn macht is. Over het algemeen is het een vrij vredige periode waarin er veel welvaart is en de Jedi Order veel bezig is met leren over The Force.

In deze tijd zijn er ook een heleboel krachtige Jedi aanwezig. Veel van deze Jedi hebben we nog niet eerder gezien in films of series van Star Wars, op Yoda na dan. Deze iconische groene Jedi was er ook al in de tijd van The High Republic.

Waarom Yoda’s verhaal compleet vergeten is in de Star Wars-saga
Onze groene vriend is mogelijk aanwezig (Afbeelding: Lucasfilm)

Hoe vredig deze periode ook is, er zijn Sith aanwezig. Twee Siths om precies te zijn. Dat komt door een bizarre regel uit de Star Wars-geschiedenis genaamd de Rule of Two. Volgens deze regel mogen er maar maximaal twee Sithlords tegelijk aanwezig zijn. Welke Siths dat zijn in deze tijdsperiode is niet heel duidelijk omdat ze veelal op ondergronds te werk gaan. Wie weet komen we ze wel tegen in The Acolyte.

Hier gaat Star Wars: The Acolyte over

The Acolyte zal zich dus ruim 100 jaar voor de gebeurtenissen van The Phantom Menace afspelen. De serie volgt een voormalige Jedi Padawan die de Jedi Order heeft verlaten en wordt meegezogen in de gevaarlijke wereld van de Dark Side. Terwijl het personage dieper in deze wereld duikt, ontdekt ze een complot dat de vrede en stabiliteit van de melkweg dreigt te vernietigen.

Een duistere boel dus. En dat is precies wat The Acolyte wil bereiken. Het geeft ons eens een verhaal dat deels wordt verteld vanuit The Dark Side. Eigenlijk alle verhalen uit Star Wars die we tot nu toe kennen zijn verteld vanuit The Light Side. Daarom zijn we des te nieuwsgieriger naar het perspectief van de andere kant.

Squid Game acteur schittert in eerste trailer van Star Wars: The Acolyte
(Afbeelding: Disney)

The Acolyte pakt het anders aan dan eerdere series

In veel van de eerdere films en series in het Star Wars-universum zijn er grote conflicten in de Melkweg aanwezig. Van de Clone Wars tot de strijd tegen de Empire. In The Acolyte is het een periode van relatieve rust. De kans is dus groot dat we geen epische veldslagen te zien krijgen. Mocht er geknokt worden, dan zal dat op veel kleinere, haast intiemere, schaal zijn.

En dat is interessant. Zeker als duistere en kwaadaardige personages meer de hoofdrol krijgen. We kunnen dan eens goed zien hoe deze slechteriken vanuit de schaduw hun plannen smeden en uitvoeren, een beetje zoals in The Phantom Menace. De regisseur van de serie, Leslye Headland, omschreef de serie als ‘Frozen gecombineerd met Kill Bill.’ Wat dat precies moet voorstellen weten we nog niet.

Hoe The Acolyte Star Wars voor altijd gaat veranderen
The Acolyte wordt vrij duister (afbeelding: Disney)

Dan is daar als laatste nog de titel van de serie: The Acolyte. Dat is een de duistere tegenhanger van de term Padawan. Een acolyte is een volgeling van de Dark Side die nog niet een volwaardig Sith is. Een duistere leerling dus. Op 4 juni, wanneer de serie uitkomt, krijgen we dan eindelijk te zien om welke acolyte het gaat.

De afwijzing waardoor George Lucas uiteindelijk met Star Wars kwam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen