Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 okt 2018

Eindelijk weten we meer over de ambitieuze Star Wars-serie van Disney

Disney komt volgend jaar met zijn eigen streamingdienst, een echte Netflix-killer. Daarvoor produceert de gigant zijn eigen equivalent van Game of Thrones: een Star Wars-serie met een gigantisch budget en bioscoopkwaliteit. Nu weten we eindelijk hoe de serie gaat heten. Maak kennis met Star Wars: The Mandalorian.

Star Wars: The Mandalorian

Dat heeft regisseur Jon Favreau gisteravond op Instagram bevestigd. Het blijft echter niet enkel bij de titel, want ook de synopsis van de live-action show is nu bekend. Na de verhalen van Jango en Boba Fett, maken we kennis met een andere strijder in het Star Wars-universum.

The Mandalorian speelt zich af na de val van de Empire, en voor de First Order opkomt. We volgen de avonturen van een eenzame revolverheld in de afgelegen delen van het universum, ver weg van de autoriteit van de New Republic…

We wisten al een tijdje wanneer de ambitieuze serie zich af zou gaan spelen. Toch is dit fantastisch nieuws, want hiermee kunnen we een hoop geruchten wegstrepen. De opnames zijn de afgelopen week begonnen, dus het was te verwachten dat Disney meer informatie zou droppen.

De mediagigant is de afgelopen jaren noodzakelijkerwijs steeds beter geworden in het geheim houden van sets en filmlocaties. Toch trekt een megafranchise als Star Wars veel interesse, met alle gevolgen van dien. De geruchtenmolen zal dan ook onvermijdelijk flink op gang komen nu de camera’s draaien.

Fans zeuren al decennia om een film over Boba Fett, de Mandalorian uit de originele films. Nu krijgen ze indirect alsnog wat ze willen, al zal een andere revolverheld dus in de schijnwerpers staan. Kent hij Boba Fett? Wat doet de Mandalorian zo ver van de New Republic? En is het een personage wat we al kennen?

Je merkt het al: we hebben nog een hoop vragen. De komende maanden gaan we onvermijdelijk meer ontdekken over The Mandalorian. Check ondertussen de laatste trailer voor de nieuwste Star Wars-serie die zondag van start gaat.

 

Reageer op artikel:
Eindelijk weten we meer over de ambitieuze Star Wars-serie van Disney
Sluiten