Te Koop: het huis van Stranger Things en 5 andere iconische woningen

Films & Series Dennis Mons 23 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Ooit willen wonen in het huis waar de Demogorgon in Stranger Things van Netflix kwam aankloppen? Dat kan! En gek genoeg voor een prikkie.

Ben je een groot fan van Stranger Things van Netflix? Dan is er nu de kans om het huis waar Will, Joyce en Jonathan hebben ‘gewoond’ te kopen. Het is inderdaad dat piepkleine huisje waar Joyce rond holde om met kerstlampjes te communiceren met de Upside Down. En het mooie is: het is te koop voor een prikkie.

Laat Netflix het opknappen voor Stranger Things-fans

De woning uit Stranger Things staat op de huizensite Zillow en is (serieus) te koop voor slechts 300.000 dollar. Daarvoor krijg je een huisje van 172 vierkante meter, een flink stuk grond en een schattig schuurtje. Ook heeft het huis (waar de Byers-familie in Stranger Things in woont) twee baden, drie slaapkamers en heeft het elektriciteit (moest vermeld worden). Volgens Amerikaanse standaarden mag je het monumentaal noemen, want het is gebouwd in 1900.

Stranger Things, Netflix
Prachtig stekje in de buurt van Atlanta (Afbeelding: Zillow)

Er zit echter wel een kink in de kabel als je al je verhuisdozen vol aan het stoppen bent: dit huis is krakkemikkig, of zoals de Amerikanen het noemen ‘a fixer upper’. Daarnaast zijn dranghekken of een shotgun ook nodig, want de eigenaar zegt dat hij menigmaal fans van Stranger Things moest wegjagen.

Stranger Things, Netflix
Beetje klussen (Afbeelding: Zillow)

Mocht je dit toch willen kopen: wij durven onze hand ervoor in het vuur te steken dat zelfs in deze staat je je aankoop héél snel terug hebt verdiend als je het verhuurt als Airbnb, of een schattig buitenverblijf als je een paar ton hebt liggen.

Heb je sowieso wat geld in een schoenendoos liggen, dan kan je altijd nog een bod doen op onderstaande woningen (of huren via Airbnb) die een prominente rol hebben gespeeld in films en series net zoals het Stranger Things-huis.

#1 Tony Starks huis in Fairburn, Georgia

Deze plek is legendarisch omdat dit het stekje was waar wijlen Tony Stark na de ‘snap’ de rest van zijn leven doorbracht, én begraven werd. Dit knusse huis heeft sowieso flink wat ruimte met twee grote tweepersoonsbedden en twee eenpersoonsbedden zodat je hier prima kan hangen met zes man. Het mooie is: dit huis staat op Airbnb. Regels echter: niet roken, geen feestjes, geen events en geen huisdieren. Mm, toch minder Starky dan we dachten. Je moet er sowieso vier dagen overnachten en dat kost je dan zo’n 3.200 euro.

Stranger Things, Netflix, Iron Man
Tony Stark heeft smaak (Afbeelding: Airbnb)

#2 Huis van The Fresh Prince in Bel Air

… Is niet in Bel Air. De iconische woning waar The Fresh Prince om draaide ligt namelijk in Glendale, Los Angeles. Het enorme huis heeft vijf slaapkamers, vijf badkamers en is 600 vierkante meter groot. Het huis werd in 1978 verkocht voor 723.000 dollar maar is nu 8,7 miljoen dollar waard.

Fresh Prince, Bel Air, Will Smith
Yo up to Bel A… oh nee, Glendale (Afbeelding: Airbnb)

Mocht je deze woning willen huren, dan ben je te laat. Will Smith heeft in 2020 voor korte tijd de woning op Airbnb gezet om de dertigste verjaardag van The Fresh Prince te vieren.

#3 Kevins huis uit Home Alone in Winnetka, Georgia

Veel Amerikaanser dan het huis van Kevin in Home Alone kan het niet worden. Deze woning geeft vrijwel iedereen dat warme kerstgevoel. Sterker nog, je kan een LEGO-set kopen van 284 euro (leuk detail, er is ook een LEGO-set van Stranger Things). Wil je het huis zélf kopen, dan moet je er iets meer voor ophoesten: de woning werd enkele jaren geleden verkocht voor 1,5 miljoen dollar.

Home Alone
Knus en warm (Afbeelding: 20th Century Fox)

#4 Iéts groter dan in Netflix’s Stranger Things: Scarface-huis is geen ‘little friend’

Het huis van de fameuze Tony Montana (Al Pacino) is namelijk een enorm grote vriend waar soms best wel wat Stranger Things in gebeuren. Maar voor het stulpje dien je wel een hoop knaken voor op te hoesten. ‘El Fureidis, zoals de plek heet, is dit jaar verkocht voor een slordige 35 miljoen dollar. Daarvoor krijg je wel een schattig plekje in Romeinse stijl met invloeden van het Midden-Oosten, een eetkamer met een plafond van 24 karaats goud en een dakterras met uitzicht over de Stille Oceaan.

#5 Een aanbieding die je niet af kan slaan – The Godfather II

Als we toch in de contreien van de mafia en misdaad blijven: dit huisje aan het Tahoe-meer speelde een belangrijke rol in The Godfather II. Nu ‘even’ aanschaffen is geen optie, aangezien het mooie, rustieke plekje in 2020 is verkocht voor zo’n 5,5 miljoen dollar. Mocht je toch een flink bod doen, krijg je er een woning voor terug met vier slaapkamers, vijf baden, een bibliotheek en een mediakamer (waar je dan weer Stranger Things op Netflix kunt checken, ons dunkt).

Godfather, Netflix
Alle ruimte voor al je boten (Afbeelding: Sierra Sotheby’s International Realty)

Oké, bovenstaande woningen zijn wat gortig, maar als je toch het optrekje uit Stranger Things van Netflix gaat kopen: drop even wat foto’s bij ons. Gaan wij ondertussen rustig wachten op een nieuw seizoen met Deadpool.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen