Het onmogelijke Super Mario Bros. record dat toch (weer) gebroken is

Games Mark Hofman 9 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het wereldrecord Super Mario Bros., dat praktisch gezien al onmogelijk was, is verbroken. Het verschil is nihil en loopt zelfs richting enkele frames.

Met het oude record op 4 minuten, 54 seconden en 881 milliseconden was het de taak aan Twitch-streamer Niftski om het spel nog sneller uit te spelen. Geen unieke uitdaging voor de internetbekendheid, gezien het vorige record ook al op zijn naam stond.

“Onmogelijk” Super Mario record toch verbroken

Niftski is een bekende naam in de wereld van Speedrunners. Hij was de eerste persoon die het voor elkaar kreeg om Super Mario Bros. voor de Nintendo Entertainment System (NES) uit te spelen binnen 4 minuut en 55 seconden. Een prestatie dat door velen als onmogelijk gezien werd, gezien het oude record van vijf minuten alweer uit 2010 dateert.

Het heeft uiteindelijk 11 jaar gekost om de tijd met vijf seconde terug te dringen. Om het oude record te breken had Niftski ongeveer een jaar nodig. Afgelopen zondag deed de bekende streamer wederom een poging op Twitch en wist deze, met succes, te behalen. Al is het verschil dus ongelofelijk klein.

Waar het oude record op 4 minuut, 55 seconden en 881 milliseconden stond, deed hij het dit keer in 4 minuten, 55 seconden en 798 milliseconden. Een verschil van slechts 3 milliseconden en in totaal vijf frames, dus. Bekijk de geslaagde poging hieronder:

Kan het nóg sneller?

Het “onmogelijke” wereldrecord van vorig jaar is dus gebroken, maar is er een mogelijkheid dat het nog een keer gebeurt? Het antwoord op die vraag is, gek genoeg, ‘ja’. Het spel is dusdanig geprogrammeerd dat het, in theorie, mogelijk zou zijn om het in 4 minuten, 54 seconden en 265 milliseconden uit te spelen. Het probleem is echter dat dit niet door een mens na te bootsen is.

Hoewel het dus erg lastig is om de perfecte poging te doen, is de kans vrij groot dat Niftski het nog een keer gaat proberen. Want als je er eenmaal aan begonnen bent…

Over Nintendo gesproken: wist je overigens dat er een Switch-accessoire is waar we flink onze vraagtekens bij zetten? Je leest het hele verhaal via het onderstaande linkje.

Nintendo Switch-accessoire symboliseert ‘never skip legday’ perfect

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen