Goedkopere elektrische auto in de maak door Tesla

Elektrische auto's Jeroen Kraak 24 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Is een Tesla ondanks flinke prijsverlagingen nog steeds te prijzig voor je? Binnenkort wellicht niet meer, want het merk werkt aan een goedkopere elektrische auto.

Waar de elektrische auto eerst vooral voor de rijkere onder ons was, is de EV nu al flink betaalbaarder. Desondanks zijn ze nog steeds niet zo goedkoop als een benzinemodel. Wellicht verandert dat binnenkort, want Tesla werkt nu aan een goedkoper model.

En daarmee lijkt Tesla een nieuwe trend te volgen. Veel merken zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s aan de onderkant van de markt. Nu komt daar dus een grote speler bij.

Een goedkopere Tesla

De nieuwe elektrische auto heeft op dit moment de codenaam Redwood meegekregen. Hoewel het bedrijf zelf nog niets kwijt wil, gaat volgens ingewijden het om een crossover. Een crossover is, zoals de naam al zegt, een kruising tussen verschillende autotypes. Vaak zijn dit simpel gezegd wat meer verhoogde hatchbacks.

Deze elektrische auto komt sneller dan verwacht, want volgens de bronnen gaat die al in 2025 in productie. Wekelijks moeten er zo’n 10.000 modellen worden geproduceerd van het model.

Kan je Tweedehands elektrische auto kopen? Subsidie stopt binnenkortworden in een elektrische auto of op een elektrische fiets?
(Afbeelding: Unsplash)

Toch komt een goedkopere Tesla niet helemaal als een verrassing. Het bedrijf beloofde enige tijd geleden een elektrische auto te ontwikkelen voor 25.000 dollar. Daarnaast liet topman Elon Musk tijdens een aandeelhoudersvergadering weten dat hij aan twee nieuwe modellen werkt die samen goed moeten zijn voor de verkoop van 5 miljoen EV’s per jaar.

Binnenkort meer goedkopere elektrische auto’s

Zoals gezegd is Tesla echt niet het enige merk dat zich op goedkopere elektrische auto’s wil richten. Zo kwamen eerder al de Volkswagen ID.2 en werkt Renault aan een elektrische Twingo.

Op dit moment zijn de goedkoopste modellen van Tesla de Model 3 en de Model Y. Beiden hebben een vanafprijs van 43.990 euro. Die laatste auto is recentelijk nog met 2.000 euro in prijs verlaagd.

Olympische medaillewinnaar tovert elektrische fiets om tot Tesla Cybertruck

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen