The Elder Scrolls Online krijgt versie voor PlayStation 5 en Xbox Series X

Games Jelle van Es 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

The Elder Scrolls Online is een MMORPG die inmiddels alweer een paar jaar meegaat en diverse uitbreidingen kent. Mocht je in het bezit zijn van een Xbox Series X of een PlayStation 5, dan hebben we goed nieuws.

Gisteren maakte uitgever Bethesda namelijk bekend dat er een nieuwe versie van de game in de vorm van The Elder Scrolls Online: Console Enhanced. Deze versie is specifiek voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en kent diverse verbeteringen.

The Elder Scrolls Online: Console Enhanced voor PlayStation 5 en Xbox Series X

Mocht je al in het bezit zijn van de game voor de PlayStation 4 en de Xbox One, dan is er meer goed nieuws. Je krijgt dan namelijk gratis toegang tot The Elder Scrolls Online: Console Enhanced. Dat is dus wel zo fijn. In de onderstaande trailer krijg je al een redelijk goed beeld van wat er allemaal verbeterd is in deze nieuwe versie.

The Elder Scrolls Online: Console Enhanced voor de Xbox Series X en PlayStation 5 kent dus betere graphics, ook al is het soms wat lastig om het verschil te zien. Het zijn vooral de details en de lichteffecten die verbeterd zijn. Maar misschien belangrijker is dat je in deze verbeterde versie gebruik kunt maken van de Performance Mode. Daarmee kun je de game in 60 fps spelen in plaats van de standaard 30. Heb je liever een 4K-resolutie? Dan houd je de 30 fps, maar wordt het dus naar 4K opgeschroefd.

Verbeterde laadtijden

Een andere belangrijke verbetering die in Console Enhanced wordt doorgevoerd op de PlayStation 5 en de Xbox Series X is die van de verbeterde laadtijden. Daardoor hoef je minder lang te wachten. Tot slot is de draw distance verhoogd, waardoor je verder kunt kijken en genieten van mooie uitzichten wanneer je ergens hoog op een berg staat. Als het goed is kun je dit allemaal gaan beleven op 8 juni, wanneer de upgrade uitkomt.

[REVIEW] The Elder Scrolls Online: Elsweyr

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen