Een aantal grote films verdwijnen binnenkort mogelijk van Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Er dreigen een aantal toptitels van Netflix te verdwijnen. Comcast wil de films van dochtermaatschappij Universal weghalen.

De streamingoorlog is in volle gang. Waarbij je eerst eigenlijk alleen Netflix had, komen de concurrenten nu als paddenstoelen uit de grond. Zo hebben we in iets meer dan een jaar in Nederland Amazon Prime, Disney+ en Apple TV+ erbij zien komen. In de Verenigde Staten gaat het nog harder. Daar heb je nu zelfs Paramount+, HBO Max en Peacock. Voor die laatste dienst zijn er grote plannen.

Peacock als grote concurrent

Zoals gezegd is Netflix-concurrent Peacock nu alleen actief in een aantal landen. De dienst moet echter over de hele wereld worden uitgerold. Om nieuwe klanten te trekken is een goed aanbod van groot belang. Moederbedrijf van Peacock is Comcast en dat heeft een groot aantal mediabedrijven onder zich. Een daarvan is Universal.

Universal is een van de grootste filmstudio’s in de wereld. Tot het portfolio behoort een groot aantal filmfranchises die een streamingdienst maar al te graag in haar bezit heeft. Zo heeft het onder meer de rechten van Jurassic Park, The Fast and the Furious en Jaws en heeft het met DreamWorks ook animatiefilms in beheer als Minions. Met al die titels kan Peacock dus een enorme concurrent worden voor Netflix en Disney+.

Op dit moment zijn er veel titels te vinden van Universal op Netflix. Zo zie je daar onder andere Despicable Me, Jurassic Park en Fast & Furious 8. Het zou een aderlating zijn als die films van Netflix verdwijnen en als die titels exclusief voor Peacock beschikbaar zijn. Volgens Bloomberg denkt Comcast daar nu over na.

Netflix had dit probleem eerder

Netflix kreeg met hetzelfde probleem al eerder te maken, alleen toen kwam dat vanuit Disney. Het bedrijf van Mickey Mouse haalde alle titels van Netflix af om te werken aan haar eigen streamingdienst: Disney+. Nu Peacock online is, komt de streamingdienst in een deja vu terecht.

Voor het grote publiek is het goed en slecht nieuws. Met meer streamingdiensten komt er natuurlijk veel meer content. Het nadeel is dat je straks tig meer abonnementen moet hebben om alles te kunnen zien. Aan alleen Netflix heb je dan niet voldoende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen