Fortnite-streamer verplettert alle records op Twitch met miljoenen kijkers

Games Sam Dille 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitch heeft een nieuwe mijlpaal behaald. Er hebben namelijk nog nooit zo veel mensen naar een stream gekeken als op 11 januari. Dit is allemaal te danken aan beroemd gamer David Martínez. Zijn Fortnite-stream brak alle records.

De Spaanse streamer en eigenaar van het EU Heretics-team David Martínez, beter bekend als TheGrefg, verbrak vandaag een indrukwekkend record op Twitch. Met meer dan twee miljoen gelijktijdige live-kijkers lukte het Martínez om de meest bekeken livestream ooit uit te zenden. Tijdens de stream zagen kijkers TheGreg zijn Icon-serie Fortnite-skin onthullen. Zijn enthousiasme was duidelijk zichtbaar. Kijkers keken namelijk live toe hoe Martínez de vorige records van Twitch googelde, om zijn record te bewijzen.

De Icon Series-Skins

De Icon Series-skins van Fortnite zijn gereserveerd voor de beste spelers van de game. Gamers die al eerder een skin hebben onthuld zijn zeker niet de minste. In dit rijtje behoren onder anderen Kathleen Belsten van ‘Loserfruit‘ en Tyler Blevins, beter bekend als ‘Ninja‘. Op het moment van schrijven zijn er slechts zeven outfits in deze serie. Martínez zal nummer acht worden.

Martínez breekt het Twitch record van Ninja

TheGrefg neemt het individuele gelijktijdige record over van Blevins. Hij had namelijk eerder het record voor het hoogste aantal toeschouwers op een individuele stream. In maart 2018 keken 635.000 Twitchers naar de ontmoeting tussen Ninja en muziekgrootheid Drake. Veel fans beschouwen deze video als een van de grootste momenten in de gamegeschiedenis. Om deze video te kunnen overtreffen moet je dus wel van hele goede huizen komen.

The Grefg verbreekt Twitch record Fortnite
Terechte blijdschap! (Afbeelding: Twitch)

Opvallend is dat dit niet de eerste keer is dat Martínez het record van Blevins heeft verbroken. Eerder bereikte hij al 660.000 live-kijkers tijdens een groot Fortnite-evenement in december.

Dit verdien je met streamen op Twitch

Fulltime streamen op Twitch is voor velen een droombaan. Het is maar de vraag of je hier ook goed van kan leven. In dit artikel geven wij je antwoord op die vraag en laten we je zien hoeveel de best verdienende Twitcher verdient.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen