Timothee Chalamet komt mogelijk naar de MCU: wat ons betreft in deze rollen

Films & Series Rik Claessen 3 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Timothée Chalamet heeft gezegd open te staan om in de Marvel Cinematic Universe te spelen. Goed plan, maar dan het liefst in een van deze rollen.

Waar je ook kijkt, zie je Timothée Chalamet. De jonge acteur weet zich bij een heleboel topfilms naar binnen te wurmen. Een sci-fiverhaal op een woestijnplaneet? Chalamet speelt in Dune. Een prequel van Willy Wonka? Ja hoor, ook in Wonka speelt Chalamet.

En daar komen misschien ook nog eens wat Marvel films bij. Waarschijnlijk zal Chalamet niet als de volgende Iron Man verschijnen, maar Chalamet zou best eens in een MCU-film willen spelen.

Wanneer gaan we Chalamet dan in een Marvel-film zien?

In een recent interview met The New York Times zei Chalamet best open te staan om in een Marvel-film te spelen. Op één voorwaarde dan: het script én de regisseur moeten wel deugen. Chalamet is nu nog niet een superheld, maar dat zou dus zomaar kunnen veranderen. En we hebben wel vertrouwen in de Hollywoodster. Zeker als je kijkt hoe ver hij het al geschopt heeft.

Van zijn nederige beginselen in arthousefilms als Call me by your Name en Ladybird, tot blockbusters als Dune: Part Two en Wonka. En hoewel de Marvel Cinematic Universe al genoeg helden heeft, zijn er nog veel meer superhelden uit de stripboeken die nog niet aan bod zijn gekomen.

Timothee Chalamet komt mogelijk naar de MCU: wat ons betreft in deze rollen
Howdy (Afbeelding: Warner Bros.)

In deze Marvel-rollen zouden we Chalamet wel willen zien

Als Chalamet dan toch naar de MCU komt, dan zien we hem het liefst in een van deze rollen. Dat hoeven niet per se helden te zijn. Er zijn genoeg schurken die nog geen fatsoenlijke film hebben gekregen.

Nightcrawler

Sinds Disney 20th Century Fox heeft overgekocht, worden de X-Men de Marvel Cinematic Universe binnengetrokken. Dat gebeurt heel langzaam, maar fans speculeren dat we meer X-Men in Marvel gaan zien na de release van Deadpool & Wolverine. Die laatste heeft trouwens een geweldige trailer, wij checkten ‘m alvast voor je:

Wat we compleet gemist hebben in die Deadpool & Wolverine-trailer

Meer X-Men betekent dus dat Chalamet zomaar eens als een van de mutanten op het witte doek kan verschijnen. En wij denken dat Nightcrawler dan een toffe keuze is. Qua uiterlijk hebben Nightcrawler en Chalamet sowieso wat gemeen. Ze zijn lang, dun en hebben donker haar. Het wordt überhaupt weer eens tijd om wat meer van deze ietwat vergeten X-Men te zien.

Als Timothee Chalamet dan toch naar de MCU komt, dan maar in deze rollen
(afbeelding: Marvel)

Loki

Loki? Maar we hebben al een ontzettend goede Loki, namelijk Tom Hiddleston. Dat klopt, maar als de Loki-serie op Disney+ ons iets geleerd heeft is dat één soort Loki niet genoeg is. We zagen in die serie immers een heleboel soorten Loki’s. En geef nou zelf toe: Chalamet ziet er wel heel erg uit als een jonge Loki.

Mocht Marvel ooit een nieuw seizoen van Loki op Disney+ maken of een compleet nieuwe film met de God of Mischief, dan zou Chalemet een perfecte jonge versie zijn. En eerlijk gezegd krijgen we hoe dan ook geen genoeg van Loki.

Loki Marvel Disney Plus
De overeenkomsten met Chalamet zijn overduidelijk (Afbeelding: Disney)

Marvel’s Morbius

Sony en Marvel gaan niet goed samen. Dat bleek bij Morbius met Jared Leto in de hoofdrol. Deze film wordt beschouwd als de slechtse Marvel-film ooit gemaakt. Marvel zal dus niet snel weer in de buurt komen van deze titel.

Mochten ze dat wel doen en de boel over een compleet andere boeg gooien, dan is Chalamet misschien wel de redder in nood. Chalamet is eerder al eens verschenen als een bloeddorstig personage. hij speelde de kannibaal Lee in Bones and All.

Morbius Marvel
Morbius staat niet hoog op de Marvel hitlijsten… (Afbeelding: Sony)

Franklin Richards

Net als bij Morbius, laat de titel Fantastic Four een wrange smaak achter bij fans. Een nieuwe Fantastic Four-film komt er aan en Marvel haalt alles uit de kast om deze keer niet te floppen. Zo krijgen we The Last of Us-acteur Pedro Pascal in de hoofdrol als Reed Richards.

Als Marvel wil doorbouwen op het mogelijke succes van deze nieuwe Fantastic Four, dan zou Chalamet weleens zijn Marvel-debut kunnen krijgen. In de stripboeken verschijnen namelijk ook de kinderen van de Fantastic Four. Ook allemaal met superkrachten. De zoon van Reed Richards, Franklin, is minstens net zo slim en net zo sterk. Een goede rol voor Chalamet. En zijn charme en energie zouden goed passen bij de realiteit-verdraaiende held Franklin Richards.

FANTASTIC FOUR HERBIE
De nieuwe Fanastic Four cast werd op ludieke wijze gepresenteerd (afbeelding: Marvel)

Harry Osborn

Een jonge, energieke vriend van Peter Parker. Harry Osborn, de zoon van Norman Osborn, oftewel The Green Goblin, hebben we nog niet gezien bij Tom Hollands Spider-Man. The Green Goblin uiteraard wel, maar zijn zoon is nog nergens te bekennen.

En aangezien Spider-Man met het einde van de laatste film het plot helemaal schoonveegt, kan de volgende film alle kanten op. Wie weet komen we Chalamet wel tegen als Harry Osborn. De impact van dit personage op Peter Parker is immers niet te onderschatten. Ook ideaal: Tom Holland en Timothée Chalamet zijn ongeveer even oud.

Als Timothee Chalamet dan toch naar de MCU komt, dan maar in deze rollen
(Afbeelding: Marvel)

Met al die hoofdrollen heeft Timothée Chalamet vast een aardig bedrag op de bank staan. Superhelden hoeven trouwens ook niet krap bij kas te zitten. Zeker deze rijke stinkerds niet:

Welke Marvel of DC superheld heeft eigenlijk het meeste geld op de bank?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen