Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter rolt veelgevraagde functie uit voor iOS-gebruikers

De Twitter-applicatie op iOS heeft een verse update gekregen die een functie toevoegt waar veel mensen op zatten te wachten. Voortaan kun je namelijk met een druk op de knop een tweet delen via Instagram Stories. De functie werkt precies zoals je zou verwachten: namelijk via het deelmenu van de iPhone of iPad.

Wanneer je in dat deelmenu zit, door op de deelknop te drukken onder de tweet, selecteer je de nieuwe optie Instagram Stories. Zodoende kun je je tweet daar delen. Je kunt de tweet een ander formaat en positie geven. Ook kun je hem versieren met allerlei stickers, annotaties en meer — zoals je van Instagram gewend bent.

Twitter brengt veelgevraagde functie naar iOS

Voorheen was het zo dat je hiervoor het handmatige proces door moest. Je maakte dan een screenshot van je tweet en deelde die via een omweg op je andere sociale media. Dit nieuwe proces maakt het delen in elk geval een stuk gemakkelijker. En het lijkt er ook een stuk beter uit te zien dan voorheen het geval was.

Hoewel het nu dus makkelijker is geworden om Twitter-content te delen op Instagram, is dat andersom nog altijd het geval. Soms komen foto’s die je deelt op Instagram wel goed door, maar in veel gevallen krijgen je volgers een link naar Instagram-profiel te zien wanneer je automatisch foto’s deelt via tweets.

Integratie met Instagram

Het linkje in de tweet, dat verwijst naar de foto op Instagram, genereert ook geen voorbeeld of preview van de foto. Dus je moet dan echt op de link drukken om te zien wat iemand op Instagram gedeeld heeft. Die integratie is sinds 2012 verdwenen tussen Twitter en Instagram en lijkt voorlopig niet terug te komen.

Super Follows op Twitter: je kunt eindelijk geld verdienen aan je tweets

Vorig jaar voegde Twitter ook al een soortgelijke integratie toe voor gebruikers van Snapchat. En net als toen, is het nu ook zo dat alleen iOS-gebruikers aanvankelijk toegang krijgen tot de extra functionaliteit. Het is op moment van schrijven niet duidelijk wanneer Android-gebruikers aan de beurt zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!