Wie een nieuwe iPhone 15 heeft wil deze verborgen functies direct instellen

Smartphones Sam Dille 19 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

iOS 17, de nieuwste software-update van Apple, werd eerder dit najaar uitgebracht. Ook voor de iPhone 15 en iPhone 15 Pro. Hoewel de telefoons al langer dan een maand uit zijn, is de kans groot dat je de smartphone pas net hebt geüpdatet.

De meeste nieuwe functies zijn meteen klaar voor gebruik zodra je iOS 17 op iPhone 15 hebt geïnstalleerd. Een paar zijn echter standaard uitgeschakeld. Aan jou de taak om naar de instellingen te gaan en ze in te schakelen.

iOS 17 gedownload? Schakel dan meteen deze 4 functies in op je iPhone 15

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel van deze functies zijn namelijk goed verborgen tussen de instellingen van je iPhone 15. Daardoor blijven ze meestal onder de radar. Gelukkig zijn wij er om deze functies voor je uit te zoeken.

#1 Face ID inschakelen om privé te browsen in Safari

Safari heeft nieuwe functies toegevoegd aan iOS 17 om je privacy te beschermen. Je kunt nu een andere zoekmachine kiezen als je privé surft, en Safari verwijdert automatisch trackinginformatie van URL’s. Ook kun je wachtwoorden veilig delen met vrienden en familie.

Je kunt zelfs je privémodus vergrendelen in Safari met Face ID. Ga daarvoor naar de instellingen van je iPhone en navigeer naar ‘Safari’. Schakel hier ‘Face ID’ in om privé-tabbladen te vergrendelen.

#2 Laat je verificatiecodes automatisch verwijderen

Om accounts extra veilig te maken, moet je meestal na het invoeren van je wachtwoord een extra verificatiecode intoetsen. Vaak per sms. Deze berichten zorgen alleen voor een hoop rommel in je imbox en vreten geheugen. Gelukkig kan je iPhone 15 die berichten uit zichzelf verwijderen, zodat je er na gebruik geen last meer van hebt.

Je moet de functie wel zelf inschakelen. Ga hiervoor naar de instellingen en druk op ‘Wachtwoorden’ en ‘Wachtwoordopties’. Zet vervolgens ‘Automatisch opschonen’ aan. Nu worden de irritante berichten automatisch verwijderd.

Het iPhone 16-gerucht dat maar terug blijft komen
(Afbeelding: Unsplash)

#3 Maak de haptische feedback van je iPhone 15 sneller

Als je bepaalde handelingen uitvoert op je iPhone 15, zoals een app verwijderen of typen, voel je een kleine trilling. Dat heet ook wel ‘haptische feedback’. Het is een manier waarop je smartphone met je communiceert en je ervaring beter maakt. En met iOS 17 is haptische feedback een stuk beter.

Je kan de trillingen zelfs sneller en langer maken als je dat wilt. Dit doe je in de instellingen van je iPhone 15. Ga naar ‘Toegankelijkheid’ en druk op ‘Touch’ en ‘Haptic Touch’. Hier kun je de snelheid en duur van de trillingen aanpassen. Je hebt keuze uit standaard, snel en langzaam.

#4 Maak perfect rechte foto’s

De camera is een van de beste onderdelen van de nieuwe iPhone 15. Maar je kan hem nóg beter maken dankzij iOS 17. Als je betere of rechtere foto’s wilt maken, heeft de Camera-app op je iPhone een verborgen functie die je kan helpen. Het is een soort hulpsteun, die aangeeft wanneer je een rechte foto maakt. Door te trillen en een gele markering te geven.

Om deze functie in te schakelen ga je naar de instellingen van je smartphone en druk je op ‘Camera’. Hier schakel je ‘Niveau aan onder Compositie’ in. Nu zie je een onderbroken rechte lijn op je scherm als je een foto maakt. Pas je telefoon aan totdat de lijn geel wordt en je weet dat je foto recht is.

Hoe een verborgen instelling apps van je iPhone verwijdert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen