Viaplay gaat nog beter samenwerken met Formule 1 in Nederland

Apps Jeroen Kraak 29 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Viaplay bezit momenteel de rechten van de Formule 1, en dat blijft ook zo in 2024. Er zijn echter wel veranderingen gepland. Hierdoor kun je Max Verstappen nog beter volgen.

Sinds Viaplay de rechten voor de Formule 1 heeft, zijn veel Nederlanders niet blij. Vroeger konden ze de races gratis bekijken omdat ze een abonnement bij Ziggo hadden. Daarnaast is er ook regelmatig commentaar geleverd op de beeldkwaliteit en het commentaar. Gelukkig is er nog steeds de mogelijkheid voor hen om over te stappen naar F1 TV Pro.

Viaplay en Formule 1 gaan samenwerken

Viaplay en de Formule 1 zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Daardoor krijgen klanten van de streamingdienst gratis toegang tot F1 TV Pro.

Met F1 TV Pro hebben kijkers nog meer mogelijkheden. De streamingdienst voor Formule 1 biedt naast de races, kwalificaties en vrije trainingen ook speciale programma’s aan die gericht zijn op autosport. Ook is het tijdens een race mogelijk om bij elke coureur mee te kijken aan boord en zijn er verschillende real-time statistieken beschikbaar.

Heb je een F1 TV Pro-abonnement? Dan verandert er helemaal niets. Je kunt nog steeds alle content bekijken via de app en de website. Ook hoef je geen abonnement op Viaplay af te sluiten om de races in 2024 te bekijken. F1 TV Pro blijft gewoon als stand-alone dienst beschikbaar.

Het grote voordeel van F1 TV Pro is dat de dienst veel goedkoper is dan Viaplay. Voor Viaplay betaal je 15,99 euro per maand, terwijl F1 TV Pro 7,99 euro per maand kost.

ESPN, Viaplay en Ziggo Sport in een app? Het kan zomaar
Voor veel mensen een reden voor een feestje. (Afbeelding: ANP/Sem van der Wal)

Wat gaat er veranderen in de toekomst?

Hoe het er vanaf 2025 uit gaat zien, is echter de vraag. De rechten van de Formule 1 komen dat jaar weer vrij. Hoewel Viaplay flink heeft moeten bezuinigen, zouden ze volgens sportmarketeer Chris Woerts met behulp van een investeerder weer willen bieden op de rechten.

Volgens de marketeer krijgen ze echter flinke concurrentie van Ziggo Sports, die de rechten maar al te graag weer terug wil hebben. In dat geval is het ook weer waarschijnlijk dat Olav Mol en Jack Plooij het commentaar gaan verzorgen. De twee worden nu door een groep gemist als commentatoren. Gelukkig voor hen zijn ze alsnog te horen via Grand Prix Radio.

Elektrische auto Mercedes krijgt indrukwekkende technologie uit Formule 1

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen