Vijf Xbox Series X-games om vol spanning naar uit te kijken

Games Jelle van Es 13 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

De Xbox Series X is net als de PlayStation 5 een verdomd fijne spelcomputer om in huis te halen. De extra kracht zorgt er voor dat diverse games soepel lopen en je hebt natuurlijk te maken met laadtijden die flink ingekort zijn. Toch is er op dit moment wel één probleem: er zijn nog geen echte titels die de aanschaf van de nieuwe spelcomputer verantwoorden.

En daarom ben ik even in de releaselijsten gedoken om te zien wat er binnenkort uitkomt. Helaas word je daar niet heel erg vrolijk van. Microsoft lijkt vooral bezig te zijn met de lange termijn met een overname van een bedrijf als Bethesda en meer focus te leggen op de Xbox Game Pass. Met die enorme bibliotheek is er natuurlijk genoeg te beleven, maar uiteindelijk koop je een spelcomputer voor de grote games. En die zijn er niet. Wat dat betreft is dit een karig lijstje, waar je het voorlopig mee moet doen op het gebied van de Xbox Series X.

5 Xbox Series X-games om naar uit te kijken

1. Outriders op de Xbox Series

We beginnen dit overzicht met Outriders, de nieuwe game van People Can Fly. Deze studio ken je voornamelijk van shooters als Painkiller en Bulletstorm. Deze nieuwe game, die naast de Xbox Series X ook op andere platformen uitkomt, is een third person shooter met verschillende RPG-elementen. In de game kun je aan de slag met vier verschillende soorten classes en het is zaak om met andere spelers samen te werken om zo de verschillende vijanden te verslaan. Het is echter ook mogelijk om de game in je eentje te spelen, als je dat liever hebt.

Beschikbaar vanaf 1 april

Outriders (Afbeelding: Square Enix)

2. Resident Evil Village

Als ik kijk naar al het moois dat uitkomt, dan is Resident Evil Village de eerste echt grote game die op de planning staat. Ook dit is een game die naast de Xbox Series X op andere platformen uitkomt. De game gaat verder waar het zevende deel je achter liet. Dat betekent dat je andermaal aan de slag gaat met Ethan Winters, die op een dag door Chris Redfield wordt meegenomen naar een Europees dorpje met een groot kasteel. Daar is uiteraard weer van alles gaande en het is aan de speler om uit deze nachtmerrie te ontsnappen. Daarbij krijg je te maken met verschillende typische Resident Evil-elementen, zoals het goed onderhouden van het inventory-systeem.

Beschikbaar vanaf 7 mei

Resident Evil Village (Afbeelding: Capcom)

3. Back 4 Blood

Back 4 Blood geldt als de spirituele opvolger van Left 4 Dead. De game wordt gemaakt door de originele ontwikkelaar Turtle Rock Studios. Die studio heeft na de redelijke flop die Evolve was wel de behoefte aan succes. Back 4 Blood maakt in elk geval gebruik van een formule die werkt. Met vier spelers kun je een coöperatief avontuur beleven en daarnaast is er ook een versus-modus voor acht spelers in de game. Uiteraard krijg je daarbij te maken met een lading aan verschillende soorten zombies. De game komt naast de Xbox Series X ook op andere platformen uit.

Beschikbaar vanaf 22 juni

Back 4 Blood (Afbeelding: Turtle Rock Studios)

4. Microsoft Flight Simulator

Op dit moment zijn er al wat liefhebbers aan het genieten van Microsoft Flight Simulator op de pc. De game is heerlijk om een paar uur mee door te brengen en te vliegen over de prachtige plekken die onze wereld kent. Mocht je niet in het bezit zijn van een pc, dan kun je de game later dit jaar ook nog spelen op de Xbox Series X. Aangezien je de pc-versie best wel goed te spelen is met een controller, is de kans groot dat de consoleversie straks uitstekend is te spelen. Op die manier kun je dan ook op de televisie vliegen over de plekken waar je nu niet zelf naar toe kan reizen.

Beschikbaar vanaf de tweede helft van het jaar

Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator (Afbeelding: Microsoft)

5. Halo Infinite

En dan de game die eigenlijk bij de lancering van de Xbox Series X moest worden uitgebracht: Halo Infinite. Maar die game redde de lancering niet en werd vervolgens flink uitgesteld. Dat moet het uiteindelijk product alleen maar ten goede komen, maar door dat uitstel mis je op dit moment wel een grote game voor de spelcomputer. In de game gaan we andermaal aan de slag met de Master Chief. Het grote verschil ten op zichte van voorgaande games is dat er nu meer ruimte is voor een beetje menselijke kant van de held. Daarnaast krijg je te maken met meer grote open gebieden, waarbij je diverse sidequests kan beleven. En dan heb je natuurlijk nog een uitgebreide multiplayermodus. Dat moet er voor zorgen dat het straks een echte must-have wordt.

Beschikbaar eind dit jaar

Halo Infinite
Halo Infinite (Afbeelding: Microsoft)

Dit zijn dus de paar games die op de Xbox Series X komen en interessant klinken. Zoals gezegd is het geen enorm grote lijst, maar gelukkig heb je via de Xbox Game Pass toegang tot een grote bibliotheek aan games.

Skyrim, Fallout en andere Bethesda-toppers nu op de Xbox Game Pass

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen