Beleef keiharde Virtual Reality-actie met DOOM3 VR Edition

Games Jelle van Es 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

In de categorie ‘die zagen we even niet aankomen’ komt Bethesda vandaag met het nieuws dat ze binnenkort de game DOOM3 VR Edition voor de PlayStation 4 via PlayStation VR gaan uitgeven. De game is ook te spelen op de PlayStation 5.

Waarom we dat niet zagen aankomen? Enerzijds omdat Bethesda in het proces zit van de overname door Microsoft en anderzijds omdat er momenteel niet veel gebeurd met PlayStation VR. Zeker gezien Sony al heeft laten weten te werken aan een nieuwe headset voor de PlayStation 5. DOOM3 VR komt zodoende een beetje uit de lucht vallen.

DOOM3 VR naar de PlayStation VR

En toch kunnen we straks een game van Bethesda op de PlayStation 4 spelen. DOOM3 VR werd op het blog van PlayStation aangekondigd. Het gaat daarbij om de redelijk oude titel Doom 3 die wordt overgezet. Het is dus niet de reboot van de reeks, die een stuk beter was dan deze oude titel. In de game ga je aan de slag met de Doom Marine en is het zaak om de verschillende demonen die je tegenkomt uit te schakelen. Daarbij maak je gebruik van je Aim controller en knal je op alles wat je tegen komt. Hieronder alvast de trailer van de game.

DOOM3 VR bestaat uit het hoofdavontuur en de twee uitbreidingen Resurrection of Evil en The Lost Mission. Op die manier krijg je behoorlijk wat content voorgeschoteld. Alle content is aangepast voor de PlayStation VR, waardoor je het op een normale manier kunt spelen. Volgens de makers zit er zo’n 15 uur aan actie in de game gestopt. De kans dat je dat achter elkaar wilt gaan spelen met een headset op, dat is nog de vraag, maar de mogelijkheid is er.

Binnenkort losgaan

Een bijkomend voordeel is dat je niet heel erg lang hoeft te wachten op DOOM3 VR. Op 29 maart verschijnt de game al. Dus stof nu alvast je headset af, sluit alles aan en knal er straks als een bezetene op los.

[REVIEW] Doom Eternal knalt er keihard op los

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen