WANT Bitcoin break: Bitcoin stijgt, Bill Gates draait bij & weekanalyse

Tech Robert Kroes 25 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

De nieuwe handelsweek is weer van start gegaan dus maken wij weer de balans op van de actuele stand voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten. Daarbij kijken we tevens naar de wisselende mening die Bill Gates over Bitcoins en andere cryptomunten heeft. Tot slot kijken we vooruit. Wat kunnen we van de Bitcoin prijs verwachten? Kortom, veel te analyseren.

We beginnen uiteraard met de huidige stand van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt, koersrecord voor Ethereum in positieve cryptomarkt

Nadat we vorige week correcties zagen stijgt de Bitcoin weer. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de grootste cryptomunt namelijk EUR 27.277,78 ($ 33.204,23) en dat is 1,34% hoger dan de koers van gisteren. Ook ten opzichte van de stand van vrijdagmiddag is een fors herstel zichtbaar. Naast herstel van de grootste cryptomunt zien we ook herstel bij de top 25 cryptomunten.

Uniswap (UNI) voert de winstnoteringen aan met een plus van 13,10% in 24 uur. Hoewel de winst van Ethereum (ETH) met + 5,61% achterblijft was dit wel goed voor een koersrecord dat de munt vanmorgen $ 1.470,- noteerde op de Aziatische markt. Meer hierover vanavond in onze No Bitcoin break. Naast de winnaars zijn er ook verliezers. Investeerders in Cosmos (ATOM) zien hun rendement met – 3,57% in 24 uur het hardste dalen. Uiteraard kun je de live koersen 24 uur per dag volgen in het overzicht met live cryptokoersen op Tradeincrypto.com.

Bill Gates vernieuwt visie op BTC en cryptomunten

Als internetpionier en oprichter van Microsoft heeft Bill Gates een mening die gevolgd wordt als het over tech-ontwikkelingen gaat. Aanvankelijk hield hij cryptomunten verantwoordelijk voor miljoenen doden. Omdat de munten min of meer anoniem zijn en ook niet gereguleerd worden vond hij dat terroristen, drugdealers en andere ‘antisocialen’ met cryptomunten verwoestend werk konden financieren. Daarbij voorzag hij vanwege dezelfde redenen aanleiding om bang te zijn voor witwassen en belastingontduiking.

Gaandeweg de ontwikkeling van de crypto-industrie lijkt zijn visie echter positief te veranderen. Zo meldde hij dat hij een rol voor cryptomunten ziet bij het oplossen van het armoedeprobleem. Ruim 2,5 miljard mensen heeft namelijk geen toegang tot een bankrekening en daar kan cryptovaluta wat hem betreft uitkomst bieden. Ook zouden de armen zo kunnen profiteren van de koersstijgingen van cryptomunten en minder arm worden. Uiteraard is het positief voor de markt dat dergelijke invloedrijke denkers de munten positiever beoordelen.

Wat verwacht men voor Bitcoin in de komende week?

Het is uiteraard de vraag of we deze positiviteit terugzien in de koersverwachting voor de komende week. Op korte termijn geeft het herstel van het weekend hoop aan investeerders. Toch maakt men zich zorgen om een gebrek aan volatiliteit. Hierdoor focust men zich op de korte termijn vooral op het koersgebied tussen $ 33.500,- en $ 34.000,-. Als de Bitcoin deze ruimte weet te verdedigen voorziet men ruimte voor een verdere groei. Als dit niet lukt verwacht men eerst een verdere correctie naar $ 30.000,- of lager.

Het positieve is dat de inflatie toeneemt. Wat dat betreft wordt morgen het eerste rentebesluit van de FED onder presidentschap van Biden belangrijk. Houdt men de ambitie om inflatie te verhogen of wil men een koersverandering? In het laatste geval zou dit slecht nieuws kunnen zijn voor de Bitcoin, omdat deze juist als ‘veilige haven’ in geval van inflatie wordt gezien.

De tweede gebeurtenis die met argusogen wordt gevolgd is het verval van de maandelijkse opties aanstaande vrijdag. Door de sterke koersstijging aan het begin van de maand en de correctie van de afgelopen weken vervalt er voor liefst $ 4 miljard aan opties, die verdeeld zijn tussen ‘bull’ en ‘bear’ signalen. Hoewel eerdere ‘grote vervaldagen’ geen noemenswaardige koersverschuivingen inhielden is men toch voorzichtig. Het is namelijk de eerste grote vervaldag na een koersrecord en bovendien de eerste vervaldag na het aantreden van Joe Biden. Men is dan ook voorzichtig over een mogelijke stijging en houdt reëel mogelijk met een daling naar $ 27.000,-. Kortom een spannende week voor de Bitcoin. Vanavond bekijken we of het voor de Altcoins net zo spannend wordt (tenzij er breaking nieuws volgt).

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen