WANT Bitcoin lunch: Bitcoin daalt richting tweesprong

Tech Robert Kroes 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten, dus de hoogste tijd om de prijs van de Bitcoin en andere cryptocurrencies te bekijken. Ook duiken we dieper in de verwachtingen voor de Bitcoin. Komt er een tweesprong aan?

We beginnen uiteraard met de huidige stand van zaken voor de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin daalt, onzekere cryptomarkt volgt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 26.259,33 ($ 31.883,91) en dat is 2,69% lager dan gisterenmiddag. Ook de rest van de top 25 cryptomunten vertoont op een enkele uitzondering na rode cijfers. Tezos (XTZ) is met 7,37% de grootste verliezer van het moment. Ook zijn er enkele positieve koersen te noteren. Met 13,05% stijging is Theta Networks (THETA) de grootste stijger van het moment. Uiteraard kun je de live cryptokoersen 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Deze investeerders blijven positief over Bitcoin

De vraag is natuurlijk of de Bitcoin te lijden heeft onder de koersdalingen van de afgelopen dagen. Die signalen zijn wisselend. Aan de positieve kant zien we dat institutionele investeerders de Bitcoin op blijven kopen als zij een ‘dip’ zien. Zo kocht Grayscale in 24 uur liefst 995 BTC en 10.234 Litecoin. Ook miner Marathon Patent Group kocht tijdens de dip.

Daarnaast zien we in de  analyses van Glassnode een wisselend beeld. Aan de ene kant ziet men redenen om een verdere koersdaling te verwachten, aan de andere kant ziet men grond voor een break-out en prijsstijgingen.

Staat de BTC voor een tweesprong?

Naast signalen voor een herstel zijn er ook signalen voor een fikse verdere prijsdaling. Zoals we al eerder bespraken is het vervallen van de Bitcoin-opties aanstaande vrijdag een belangrijke graadmeter voor het sentiment. De vraag is of het support level van $ 31.500,- waar de BTC nu rond beweegt gehouden kan worden. Als dit zo is verwacht men dat de koersen verder kunnen stijgen. Mocht men die support verliezen dan verwacht men koersdalingen tot onder $ 30.000,- en dat kan een voorteken zijn voor een gematigder koersverloop in de komende weken.

Op korte termijn tonen de on-chain metrics voor de BTC een bearish beeld, dus het wordt spannend.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen