WANT Bitcoin update: Bitcoin stijgt, stapt GrayScale in voor bull-rally?

Tech Robert Kroes 5 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de laatste handelsdag van de week weer een eind onderweg op de Europese financiële markten. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs voor Bitcoin en andere cryptomunten vast te leggen. Ook zien we hoe Grayscale weer enorm in crypto investeert. Is er een nieuwe Bitcoin bull-run aanstaande?

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs van Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten.

Bitcoin stijgt in bullish cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 31.930,76 ($ 38.172,53) en dat is 4,53% hoger dan tijdens de Bitcoin lunch van gisteren. Wederom stijgen de Altcoins sneller. Op Dogecoin (DOGE), dat 3,17% verliest, zien we alleen maar groene cijfers. Maker (MAKER) noteert met een + van 69.95% het hoogste rendement in 24 uur. In het live overzicht met cryptoprijzen van Tradeincrypto.com zien we echter dat er veel cryptomunten zijn die de winst in dubbele cijfers kunnen schrijven. Vanavond bekijken we in de WANT NoBitcoin break de situatie voor de andere cryptomunten. Nu bekijken we vooral wat we voor Bitcoin kunnen verwachten.

Grayscale investeert weer enorm in crypto

Naast de positieve prijsontwikkeling van Bitcoin en de meeste cryptomunten doet institutioneel investeerder Grayscale weer van zich spreken. In een Tweet liet het investeringsfonds weten dat zij in 1 dag voor meer dan een miljard dollar aan cryptomunten kochten.

Met on-chain metrics was precies te zien hoe de aankopen verliepen en hoe het sentiment op beurzen draaide tijdens de massale aankopen. Dit nieuwe investeringsrecord heeft dus vast weer een paar snelle traders een goede dag bezorgd.

Gaat Bitcoin rally de volgende fase in?

Door de positieve ontwikkeling en het feit dat de Bitcoin kritische grenswaarden verdedigde schiet het voortschrijdend gemiddelde op korte termijn boven het voortschrijdend gemiddelde op lange termijn. Deze koersbeweging, het zogenoemde ‘gouden kruis’ genoemd, is een indicatie van een bull-run. Zoals analisten laten zien is de grootste cryptomunt inmiddels in de tweede fase van het gouden kruis. Bovendien leggen institutionele beleggers een stevige bodem in de koers, waardoor een daling onder $ 30.000,- op korte termijn onwaarschijnlijk lijkt.

Hoewel een koerssprong op korte termijn niet gegarandeerd is lijkt men op middellange termijn overtuigd van nieuwe koersrecords. Men verwacht dat de cryptomunt redelijk snel door $ 40.000,- schiet en tegen eind april een koers van $ 80.000,- kan bereiken. De on-chain analisten zullen daar vast naar uitkijken. Ook wij blijven die ontwikkelingen natuurlijk volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen