WANT No Bitcoin break: Bitcoin herstelt, Ethereum & Altcoins stelen show

Tech Robert Kroes 25 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Europese handelsbeurzen gesloten en is de handel in Amerika begonnen. Als we de stand opmaken van de prijs van Bitcoin en andere cryptomunten zien we dat de markt herstelt. Het was vandaag echter niet de Bitcoin maar Ethereum (ETH), dat samen met een aantal andere altcoins de show stal. Wij analyseren.

Voordat we analyseren bekijken we uiteraard eerst de actuele stand van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin herstelt, Altcoins stelen de show

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.362,33 ($ 33.307,55) en dat is een stijging van 6,46% in 24 uur. Daarmee ligt de koers aanzienlijk hoger dan eind vorige week. Ook de Altcoins herstellen. Theta Network (THETA) voert met een stijging van 14,49% in een etmaal de winnende Altcoins aan. Toch zijn er ook nog rode cijfers te zien. Nieuwkomer Aave (AAVE) verliest met 5,73% het meest. Je kunt de live crypto prijzen uiteraard 24 uur per dag volgen op Tradeincrypto.com. Hoewel Bitcoin herstelde was het Ethereum (ETH), dat vandaag de show stal.

Wat gebeurt er met Ethereum (ETH)?

Vanmorgen noteerde Ethereum (ETH) in de Aziatische markt een koersrecord. De hoogste prijs voor de één na grootste cryptomunt staat vanaf vandaag op $ 1.470,-. Op het moment van schrijven handelt de munt daar, ondanks een stijging ten opzichte van gisterenavond van 3,47%, met $ 1.373,43 een stuk onder. Toch zijn analisten enthousiast. Zij stellen dat de groei vooral komt door de toenemende interesse in DeFi, die vooral over Ethereum Blockchain handelen. Met de koersstijging noteert Ethereum (ETH) sinds 1 januari een waardestijging van 84,36% en daar steekt Bitcoin, ondanks meer publiciteit en nieuwe records, met 14,64% schril bij af.

Deze conclusie trekken meer investeerders. In een vergelijking stelt men dat het potentieel van Ethereum (EHT) veel hoger is dan het potentieel van Bitcoin (BTC) door de toepassingen voor DeFi. Wanneer we daarbij optellen dat steeds meer ontwikkelaars voor de Blockchain van Ethereum (ETH) kiezen en het aantal transacties in 2020 meer dan een triljard dollar bedroeg zou Ethereum inderdaad wel eens de cryptomunt van 2021 kunnen worden. Meer achtergrond en technische analyses van Ethereum vind je op de vernieuwde Ethereum (ETH) pagina van Tradeincrypto.com.

DeFi tokens presteren massaal beter dan Bitcoin

We lazen zo juist al dat de Bitcoin in rendement werd overklast door Ethereum (ETH). Toch zijn er meer Altcoins die hun hoogste koers in januari 2021 noteren. Lijkt het Altcoin-seizoen daarmee aanstaande? Laten we wat cijfers bekijken. Naast Ethereum (ETH) scoorden meer Altcoins deze maand een koersrecord. Zo noteerde ChainLink (LINK) voor het eerst $25 en noteerde Uniswap (UNI) voor het eerst $13. Ook Aave (AAVE) noteerde ondanks het verlies van vandaag eerder deze maand een nieuw record van $288. Het jaarrendement laat zien hoe winstgevend deze Altcoins zijn. Zo brengt ChainLink (LINK) sinds 1 januari 106,44%, Uniswap (UNI) doet het nog beter met een rendement van 115,83%, maar moet zijn meerdere erkennen in Aave (AAVE) dat met een rendement sinds de jaarwisseling van 172,94% ongetwijfeld veel vrolijke investeerders kent.

Dat de cryptomunten met het grootste rendement DeFi-coins zijn is niet verrassend, want de terugkeer van DeFi wordt gezien als een van de trends voor 2021. Wij blijven dit natuurlijk volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen