WANT No Bitcoin Update: Musk en Hoskinson halen uit, Vechain rally?

Tech Robert Kroes 15 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste dag op de Europese handelsbeurzen weer achter de rug. Hoogste tijd voor ons om de actuele prijs van Bitcoin en de top 25% cryptomunten vast te leggen. Ook bekijken we naar wie Elon Musk en Charles Hoskinson uithalen. Tot slot bekijken we de VeChain (VET), die volgens insiders op punt van exploderen staat.

We beginnen zoals altijd met de actuele stand van zaken voor prijs van de Bitcoin en prijzen van andere top 25 cryptomunten.

Koers Bitcoin consolideert in stijgende cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 40,058,21 ($ 48.572,11) en dat is 0,29% lager dan gisterenavond rond dezelfde tijd, maar wel aanzienlijk hoger dan vrijdagavond. De rest van de cryptomarkt is positief gestemd. Snelste stijger is Iota (MIOTA), dat 11,89% winst in 24 uur noteert. Grootste daler is Tron (TRX) dat 4,16% verliest. De live prijzen van de top 25 cryptomunten kun je uiteraard 24 uur per dag bekijken op Tradeincrypto.com.

Elon Musk roept whales Dogecoin (DOGE) op te verkopen, maar niet voor Bitcoin

Elon Musk is tegenwoordig dagelijks met cryptomunten bezig. In twee Tweets riep hij gisteren grootbezitters van Dogecoin (DOGE) op om hun cryptomunten te verkopen. Hij vindt een te grote concentratie munten bij een klein aantal partijen namelijk een bedreiging voor de munt. Dat is belangrijk want hij ziet in de munt die tot nu toe vooral dienst deed als ‘funmunt’ toekomst als ‘de cryptomunt van het internet’ en wil investeren als de concentratie bezitters verwatert.

Wat Musk precies van plan is als de whales verkopen is nog niet bekend. Men verwacht dat de Doge dan naast Bitcoin gebruikt kan worden om een Tesla te kopen. In het geval dat de whales weigeren dreigt Musk zijn support (gratis publiciteit) terug te trekken. Na een koerscorrectie stijgt de koers van de DOGE weer. Een massale verkoopgolf blijft dus (vooralsnog) uit. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

Charles Hoskinson van Cardano (ADA) haalt uit naar Ethereum (ETH)

Ook Charles Hoskinson, kopman van Cardano (ADA) had dit weekend zin in ruzie. In een filmpje legt hij uit dat hij vindt dat Ethereum (ETH) als grootste Blockchain voor Defi-toepassingen zijn tijd gehad heeft. Hij noemt de op één na grootste cryptomunt zelfs ‘een 96-jarige karateka in een rolstoel’.  Daar wordt de Ethereum-gemeenschap natuurlijk niet blij van.

Overigens is er meer kritiek op Ethereum (ETH) te vernemen. Onze collega’s van Tradeincrypto.com trappen vandaag hun dagelijkse nieuwsvoorziening af met het eerste deel van de serie: ‘de andere kant van de munt’ waarin zij stil staan bij enkele zaken die voor investeerders in Ethereum van belang zijn om te weten.

Gaat de prijs van VeChain (VET) exploderen?

De prijs van VeChain (VET) bedraagt momenteel $ 0,0549 en dat is een stijging van 7,52% ten opzichte van gisteren. Hiermee beweegt de munt nar de bovenkant van de meerjarige bandbreedte. Als de munt deze beweging weet voort te zetten en de week boven $ 0,085 weet te sluiten voorzien analisten een prijsstijging van 250%, waarmee de koers richting $ 0,30 kan gaan. Mocht dit niet lukken dan voorziet men een terugval naar de onderkant van de bandbreedte, waarmee de koers weer terug kan vallen naar het gemiddelde van de bandbreedtes ($ 0,50) of zelfs de onderkant van $ 0,022. Hoewel het rendement aanlokkelijk is lijkt een bearish scenario op basis van technische analyses waarschijnlijker. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen