WANT Bitcoin update: weekendverwachting, Apple in BTC en Discord alert

Tech Robert Kroes 12 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is voor de Europese financiële markten het weekend begonnen. In Amerika handelt men nog een aantal uren door. Wij bekijken uiteraard de actuele prijzen van de Bitcoin en top 25 cryptomunten. Ook waarschuwen we gebruikers van Discord, bekijken we enthousiaste celebrities en maken we de weekendverwachting op voor de Bitcoin. Krijgen we naast schaatskoorts ook recordkoorts?

We beginnen, zoals gebruikelijk, met de actuele prijzen voor Bitcoin en andere cryptomunten

Bitcoin speelt met recordkoers in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 39.185,35 ($ 47.386,91)  en dat is 1,10 % hoger dan tijdens de Bitcoin update van gisteravond. Ook de rest van de cryptomarkt is overwegend positief. Meerdere cryptomunten schrijven het dagresultaat met dubbele cijfers. Koploper is Polkadot (DOT) dat een plus van 16,47% noteert. Er zijn ook twee cryptomunten met rode cijfers te noteren. Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) verliezen respectievelijk 4,02% en 4,06% en lijken daarmee na de koerswinsten van eerder deze week een kleine correctie te verwerken te krijgen. Uiteraard kan je 24/7, dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen bekijken op de website van Tradeincrypto.com.

Ook Apple maakt betalen met Bitcoin mogelijk

Sinds Tesla voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin kocht vragen analisten zich af welke volgende grote multinational BTC op de balans zal zetten. De naam Apple wordt daarbij vaak genoemd. Vooralsnog heeft het concern niet op die geruchten gereageerd. Wel werd vandaag bekend dat de betaaloplossing van de tech-gigant, Apple Pay, betalen in crypto mogelijk gaat maken. Houders van een BitPay Mastercard kunnen nu contact leggen met Apple Pay.

Zo kan je via de betaaloplossing jouw volgende iPhone en andere betalingen afrekenen met crypto. Vooralsnog geldt dit alleen voor Amerikaanse burgers. Zij kunnen kiezen uit betalingen met Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (EHT) en vier zogenoemde stable coins (USDC, GUSD, PAX en BUSD).

Alsof dit nieuws nog niet groot genoeg was maakte BitPay bekend dat er binnenkort ook integraties plaats gaan vinden met de betaaltoepassingen van Google en Samsung.

Discord-gebruikers pas op voor echt fake news

Bij veel crypto-enthousiastelingen is Discord een populair social medium. Dat gaat helaas niet ongemerkt voorbij aan kwaadwillenden. Nadat men eerder al namen van beurzen verhaspelde om zo onoplettende lezers naar fake-beurzen te sturen is er nu een nog geraffineerdere methode. Met fake nieuwsberichten wekt men de indruk dat er grote koersschommelingen komen of dat er actie is bij gerenommeerde beurzen. Om van die insider-tips gebruik te maken moet je even op de link klikken. U raadt het al. Als u dat doet bent u uw gegevens en wellicht zelfs uw cryptomunten kwijt. Check dus altijd ‘schokkend’ nieuws op betrouwbare nieuwssites en doe verder onderzoek.

De weekend verwachting voor de Bitcoin

Zoals we vanmiddag al zagen houden analisten ernstig rekening met het feit dat de Bitcoin nieuwe koersrecords gaat vestigen. Op basis van de technische analyses, waaronder een Fibonacci-analyse, zou er dit weekend naast schaatskoorts ook wel eens recordkoorts uit kunnen breken.

Als we diverse analyses combineren is $ 43.000,- het cruciale steunniveau. Als de munt hierboven blijft wacht er nog één grote weerstand op $ 48.200,- waarna de weg naar $ 50.000,- open ligt. Hoewel het scenario momenteel nog niet bullish genoeg is om een sterke groei boven die magische $ 50.000,- te verwachten zou dat, bij een aantrekkende markt kunnen veranderen. In dat geval heeft de grootste cryptomunt de ruimte om door te groeien richting $ 63.000,-.

Als de Bitcoin prijs dit weekend onder $ 43.000,- daalt lijkt een verdere daling naar $ 37.000,- opportuun. Als dit steunniveau ook niet houdt ligt er een stevige bodem op $ 30.000,- van partijen die de dip willen kopen. Er is echter momenteel geen indicatie dat we een bearish correctie in moeten calculeren. Het wordt dus een spannend weekend. Dat geldt ook voor onze collega’s van Tradeincrypto.com. Vanaf maandag starten zij met dagelijkse nieuwsberichten. Als jij je nu op hun website abonneert op de gratis nieuwsbrief ontvang je het eerste nieuwsbericht gegarandeerd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen