WANT Bitcoin update: Heeft Warren Buffett al spijt en wat is GoodFi?

Tech Robert Kroes 11 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Europese financiële markten gesloten en handelt men in Amerika weer volop. We bekijken uiteraard de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 andere cryptomunten. Daarnaast leggen we uit waarom de Bitcoin weer op weg lijkt naar een koersrecord. Verder vragen we ons af of Warren Buffett al spijt heeft en bekijken we de GoodFi alliantie.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs voor Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin weer op weg naar koersrecord in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 39.501,43 ($ 47.903,47) en dat is 5,82% meer dan gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt is hoofdzakelijk positief gestemd. Grootste stijger is, na de Iota (MIOTA) die we vanmiddag al benoemden, de Cosmos (ATOM) die 20,45% steeg in 24 uur. Toch zijn er ook enkele negatieve resultaten te zien. Grootste daler is Avalanche (AVAX), dat 11,29% in moet leveren. Of de Bitcoin een nieuw koersrecord haalt kunt u uiteraard 24 uur per dag volgen met het overzicht van Tradeincrypto.com.

Is de Bitcoin weer op weg naar een koersrecord?

Inmiddels komen steeds meer Amerikaanse bedrijven naar buiten met hun voornemen om te onderzoeken of de Bitcoin onderdeel uit kan maken van hun vermogensbeheer. Twitter, Uber en diverse Amerikaanse banken laten zich daarover uit. Hierdoor wordt Bitcoin nog populairder onder investeerders en gaat de koers richting recordhoogte.

Heeft Warren Buffett al spijt?

Vorig jaar won Tron (TRX) voorman Justin Sun met een miljoenenbod de kans om te lunchen met investeringsnestor Warren Buffet. Sun vertelde dat hij tijdens die lunch aan Buffett adviseerde om te investeren in Bitcoin en Tesla. Als Buffett dat advies had aangepakt had hij nu 600% winst op zijn aandelen Tesla en 450% op zijn Bitcoin gemaakt. Buffett heeft echter in het verleden een aanvaring met Musk gehad en vindt de Bitcoin maar niets. De kans is dus groot dat Buffett dit rendement heeft laten lopen.

Overigens is het beleggingsadvies van Sun ook niet altijd waterdicht. Hij vertelde namelijk dat hij miljoenen heeft verloren in het GameStop-debacle en ook in zilver had geïnvesteerd.

DeFi tokens gaan alliantie aan onder de naam GoodFi

Een van de trends voor 2020 was decentralized finance oftewel DeFi. Deze trend is dit jaar terug en wordt door steeds meer mensen gezien als dé volgende grote ontwikkeling in de cryptomarkt. In deze markt is nu zo’n 55 miljard Dollar geblokkeerd. De belangrijkste DeFi-tokens en analisten van deze tak van sport hebben de GoodFi ingericht. Deze alliantie wil door middel van educatie en marketing haar doel verwezenlijken om per 2025 tenminste honderd miljoen mensen zover te krijgen dat zij minimaal 1 dollar in DeFi investeren. Hier lijken dus grote ambities en volgens experts grote kansen te liggen. Wil jij nu al meer weten van deze ontwikkeling dan vind je daar meer over in de DeFi-sectie op de website van onze collega’s van Tradeincrypto.com. Wij blijven de zaken uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen