WANT Bitcoin Break: Elon Musk en Mastercard zorgen voor vraagtekens

Tech Robert Kroes 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Zoals verwacht bekijken wij de actuele prijzen voor Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten. Ook bekijken we hoe Elon Musk en Mastercard vanochtend voor verwarring zorgden.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de actuele prijs voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin beweegt horizontaal in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 38.283,84 ($ 46.411,89) en dat is 0,83% lager dan tijdens de lunch van gisterenmiddag, maar weer hoger dan de koers aan het eind van de dag. Dit komt vooral door een nieuw Twitter-offensief van Elon Musk, waarover hierna meer. De rest van de cryptomunt laat overwegend rode cijfers zien. De zuurste druiven zijn voor BinanceCoin (BNB), dat 12,63% verliest. Uiteraard zijn er ook stijgende cryptomunten. Met een winst van liefst 40,13% in 24 uur maakt IOTA (MIOTA) een glansrijke come-back in de top 25 cryptomunten. Alle live prijzen van de cryptomunten kun je 24/7 checken op de site van Tradeincrypto.com.

Elon Musk boost Bitcoin en Ddogecoin weer

Elon Musk had vanmorgen weer de behoefte om een paar Tweets over crypto te delen. Zo deelde hij dat hij Dogecoin (DOGE) had gekocht voor zijn zoon.


Ook stuurde hij een mysterieuze Tweet met verwijzing naar de succesvolle ‘Lord of the Rings’ trilogie. Hoewel de ‘spelfout’ in de Tweet over ‘underdoge’ duidelijk naar Dogecoin wijst reageerde de cryptogemeenschap ook bij de Bitcoin. De koers steeg vanochtend snel met $ 2.000,-.

Of Elon Musk plannen heeft aan de slag te gaan met Dogecoin of Bitcoin of dat hij toch, zoals volgens sommigen, een eigen cryptomunt en -beurs op zal zetten blijft nog even te bezien. De Tweets tonen in ieder geval enthousiasme.

Mastercard vergroot verwarring op cryptomarkt

Vannacht maakte Mastercard als volgende grote financiële speler de cryptomarkt te gaan omarmen. Een hausse op de cryptobeurs blijft echter achter. Dit komt vooral omdat de creditcardgigant een viertal eisen heeft gesteld aan de cryptomunten die op haar platform mogen. Een van de vier criteria is ‘stabiliteit’. Dat criterium is zo uitgelegd dat de grote cryptomunten Bitcoin en Ethereum (ETH) niet in aanmerking komen voor deelname. Het is momenteel onduidelijk of Mastercard met kleinere cryptomunten samen wil werken of aansluiting zal zoeken bij de digitale munten die centrale banken momenteel ontwikkelen. Dit wordt dus ongetrijwfeld vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen