WANT Bitcoin break: Hoe ver gaat Elon Musk met Bitcoin? Dit is een fabel

Tech Robert Kroes 10 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsdag op de Europese financiële markten weer bijna voorbij. De hoogste tijd om de prijs van de Bitcoin en andere top 25 munten te bekijken. Ook duiken we dieper in de plannen van Elon Musk met Bitcoin. Krijgen we een verrassing? Het eerste gerucht is alvast ontzenuwd.

We beginnen, zoals gebruikelijk, met de actuele prijs voor de Bitcoin en andere top 25 cryptomunten.

Bitcoin in correctie, cryptomarkt positief

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 36.469,18 ($ 44.233,12) en dat is 5,44% lager dan gisterenmiddag en het koersrecord dat gisteren op $ $48.226,25 werd gevestigd. Toch valt de schade mee, want de koers is nog ruim boven die van afgelopen maandag. Bij de andere cryptomunten zien we vooral positieve resultaten. Opvallende nieuwe binnenkomer in de top 25 is Avalanche (AVAX), dat een plus van 58,23% noteert. Ook andere Defi-tokens presteren goed, net als Cardano (ADA) en BinanceCoin (BNB), die hun winst in dubbele cijfers noteren. Toch zijn er ook verliezers te noteren. Elrond (EGLD) verliest met 13,49% in 24 uur het meest. Uiteraard kun je de live prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten weer bekijken op Tradeincrypto.com.

Wat is Elon Musk met Bitcoin van plan?

Inmiddels weten we dat Tesla investeert in Bitcoin. Inmiddels zijn er echter speculaties die erop duiden dat Elon Musk veel meer plannen heeft met Bitcoin en Dogecoin. Zo blijken er opstartproblemen met het betalen van Tesla met Bitcoin. Hoewel de eerste Tesla met BTC is afgerekend blijken providers zoals Bitpay nog moeite te hebben met de verwerking.

Ook blijkt Elon Musk geen fan van cryptowallets waar je de private key niet in bezit krijgt. In een harde reactie op een aanbieder van een wallet onderstreepte hij dat.

Deze combinatie van geruchten leidt ertoe dat men erover speculeert dat Elon Musk een eigen betaalfaciliteit op gaat zetten om klanten hun Tesla rechtstreeks in Bitcoin af te laten rekenen zonder tussenkomst van providers of wallets. Ook is de vraag wat Tesla met de te ontvangen Bitcoin van klanten gaat doen. Zal zij deze direct weer verkopen of in bezit houden (hetgeen de schaarste opdrijft, maar ook tot een dominante positie kan leiden).

Hoe het ook zij, er zal vast een fikse geruchtenstroom op gang komen.

Dit gerucht over Tesla en Elon Musk is fake

Dat zagen we al toen Tesla bekend maakte dat zij in Bitcoin investeerde. Er ging al snel een gerucht in de rondte dat er via Reddit was aangekondigd dat Tesla die stap zou maken. Deze post haalde het wereldnieuws en veel mensen probeerden erachter te komen wie deze gebruiker “TSLAinsider” was. Er gingen zelfs geruchten dat achter dit illustere account Elon Musk zelf schuil zou gaan. Ook waren er twijfels, maar inmiddels is het mysterie ontrafeld. De post is wel echt geplaatst op 2 januari. De “TSLAinsider” was echter niet Elon Musk of een andere Tesla-directeur maar een 24-jarige Duitse student die na een LSD-trip met zijn vriendin een visioen kreeg en deze post maakte. Na de gebeurtenissen van deze week besloot hij de grap door te voeren en plaatste hij het comment ‘I told you so’. Nu is hij zo geïntimideerd door alle aandacht dat hij besloot open kaart te spelen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen