Waze sinds dit weekend dé app voor mensen met een elektrische auto

Apps Mark Hofman 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het rijden van een elektrische auto wordt steeds toegankelijker. Buiten het feit dat je steeds meer mogelijkheden hebt om de batterij op te laden, spelen ook bekende applicaties steeds meer in op de voertuigen. Zo ook navigatie-app Waze.

Afgelopen weekend is er een update doorgevoerd voor de app die ideaal is voor mensen met een elektrische auto. Iets dat Google Maps al enige jaren weet te doen.

Waze ideaal voor elektrische auto

Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar Waze komt met een handige nieuwe functionaliteit. Althans, voor mensen met een elektrische auto. Het kan, zeker nu het buiten zo koud zijn, nog wel eens een struggle zijn om snel een laadstation te vinden. Waze brengt daar, door de uitrol van een nieuwe filter, verandering in. De applicatie laat nu dus razendsnel alle beschikbare laadpunten zien. Ideaal!

Waze elektrische auto
Makkelijk gevonden (Afbeelding: 9to5Google)

De nieuwe functionaliteit is het resultaat van een samenwerking tussen Waze en Volkswagen. De twee partijen beperkingen zich overigens niet alleen tot oplaadpunten van die laatstgenoemde. Je ziet dus alle beschikbare laadpunten van alle beschikbare bedrijven. Op dit moment wordt er overigens wel alleen melding gedaan van een uitrol in de Verenigde Staten. Of dat ook echt zo blijft of dat we in Europa, en met name Nederland, aan de slag kunnen zal de tijd ons leren.

Google Maps achterna

Waze gaat met de nieuwe functionaliteit Google Maps achterna. De navigatie-app van Google was de eerste die oplaadpunten voor een elektrische auto aangaf op de kaart. De functionaliteit werd namelijk al in 2019 uitgerold, twee jaar voordat concurrent Waze dus met de mogelijkheid komt.

Google Maps komt met feature waar we binnenkort veel aan hebben

Google Maps heeft anno 2021 nog wel een voorsprong op de concurrent. Het is via de applicatie namelijk mogelijk om een route te kiezen die ook langs oplaadpunten gaat, zodat je niet met een lege accu langs de weg komt te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen