WhatsApp-baas geeft eindelijk erkenning en spreekt over iPad-app

Apps Mark Hofman 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is wereldwijd ongelofelijk populair en hoort tot de meest succesvolle applicaties van onze planeet. Je zou dus verwachten dat er anno 2022, met het grote succes van de iPad in het achterhoofd, toch een tabletversie van de applicatie beschikbaar zou zijn. Niets is minder waar.

Het is bijna niet te begrijpen dat WhatsApp nog niet beschikbaar is voor de iPad. Ook niet voor de mensen die de applicatie maken. Er is wat de baas van het bedrijf, Will Cathcart, dan ook geen reden meer om het niet te doen.

WhatsApp voor iPad

Het is best opvallend dat ontwikkelaars, ondanks het grote succes van de iPad, niet de noodzaak zien om hun applicaties een upgrade te geven. Dat geldt voor het gigantische platform Instagram en dat geldt ook zeker voor WhatsApp. Vooral voor die laatste app wordt er al jaren geschreeuwd om een versie voor de tablet van Apple. Iets dat WhatsApp-baas Will Cathcart ook erkent.

iPad WhatsApp
De dienst op je iPad (Afbeelding: WhatsApp)

“Mensen willen al heel lang een aparte app voor de iPad”, zo laat Will Cathcart weten in een interview met The Verge. Tegenover de Amerikaanse technologiewebsite laat hij ook weten hoe het bedrijf er zelf tegenaan kijkt. “We zouden het dolgraag willen doen”. Volgens de baas van WhatsApp staat de infrastructuur van een nieuwe applicatie al. Alleen maakt hij verder geen beloftes.

Dat zijn wel berichten die we eerder hebben gehoord en waardoor veel consumenten toch hoop hadden. Die plannen werden tot nu toe nooit omgezet tot een daadwerkelijke applicatie. Het verschil is dit keer alleen dat het nieuws direct afkomstig is van een officiële bron. Als iemand betrouwbaar is op dit gebied, dan is het de baas van WhatsApp zelf wel.

Multi Device de sleutel

Volgens Cathcart is de uitrol van de Multi Device functionaliteit de sleutel voor een iPad-app. “We hebben veel gewerkt aan de technologie die het mogelijk maakt om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken”, laat hij weten. Met Multi Device is het mogelijk om, zelfs als je smartphone is uitgeschakeld, berichten te ontvangen op andere apparaten. “Toegang hebben terwijl de telefoon is uitgeschakeld is erg belangrijk voor een tablet-app.” De onderliggende technologie is dus nu beschikbaar.

WhatsApp gebruiken op je iPad: het is mogelijk en zo doe je het

Mocht je niet kunnen wachten tot WhatsApp zelf met een iPad-app komt, dan is het goed om te weten dat je het zelf al voor elkaar kunt krijgen. Benieuwd hoe? Ik leg het in het bovenstaande artikel uit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen