WhatsApp maakt leven nieuwe iPhone-gebruikers binnenkort makkelijker

Apps Mark Hofman 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Waar het sinds enige tijd mogelijk is om je WhatsApp-gesprekken van iOS mee te nemen naar een nieuwe Android-smartphone, blijft het andersom nog wat lastig.

Gelukkig lijkt hier binnenkort toch echt verandering in te komen. In de meest recente betaversie van WhatsApp wordt duidelijk dat nieuwe iPhone-gebruikers eindelijk de functionaliteit krijgen waar ze op zitten te wachten.

WhatsApp van Android naar iOS

Wanneer je een smartphone van Samsung of van Google hebt, kun jij je gesprek-geschiedenis van WhatsApp met je meenemen vanaf je iPhone. Veel consumenten hebben de wens om ook hun oude Android-gesprekken mee te nemen naar hun iPhone, maar dat is helaas nog niet mogelijk. Uiteraard weten de mensen van WABetaInfo als eerste te ontdekken dat het bedrijf bijna zover is om dit te kunnen veranderen.

In de meest recente betaversie van WhatsApp duikt bewijs op van een importeer-functie op iOS. In combinatie met Apple’s Move to iOS applicatie is het mogelijk om je gesprekken van een Android-telefoon mee te nemen. Op het onderstaande screenshot wordt duidelijk dat je de chats alleen kunt importeren op het moment dat je voor het eerst inlogt.

WhatsApp
Toestemming geven en app open houden (Afbeelding: WABetaInfo)

Wanneer de functionaliteit voor alle gebruikers beschikbaar is weten we op dit moment nog niet. Toen WABetaInfo soortgelijke informatie voor Samsung-smartphones ontdekte rolde de optie een maand later uit. Mocht WhatsApp hetzelfde pad kiezen, zijn we eind februari dus voorzien.

Verificatie voor dekstop en web

Naast de mogelijkheid om chats van Android naar iOS te verplaatsen, dook er nog een functionaliteit op in de nieuwe betaversie. Zo maakt WABetaInfo melding van een tweestaps-verificatie voor zowel de desktop als de web-app van WhatsApp. Net als op de smartphone-apps is het dan mogelijk een tweede pincode toe te voegen aan het platform.

Die pincode wordt je eens in de zoveel tijd gevraagd. Vul je deze niet, of een paar keer incorrect, in? Dan verlies je toegang tot je account.

WhatsApp gaat lekker in 2022

Tot dusver gaat WhatsApp erg lekker in 2022. Het bedrijf achter het populaire platform is druk bezig met het ontwikkelen van verschillende functionaliteiten en verbeteringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe emoji, handige meldingen en spraakberichten die langer afgespeeld worden.

WhatsApp: 5 geheime trucjes waar je het bestaan niet vanaf wist

Meer weten of op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Check dan zeker even deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen