Wish vs AliExpress: welke webshop moet je gebruiken?

Apps David van Benthem 1 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor weinig geld werkelijk van alles in huis kunnen halen: met Wish en AliExpress doe je het. Beide bedrijven zijn heer en meester als het gaat om het zijn van een digitale Action. Maar welke webwinkel is het beste?

AliExpress en Wish zijn op de eerste plaats allebei platforms waarbij verschillende verkopers hun producten kunnen aanbieden. Het is dus anders dan Bol.com of Amazon. Bij laatstgenoemde bedrijven kan je namelijk ook producten van de bedrijven zelf kopen, terwijl dat bij deze tegenhangers zo niet werkt.

Wel of geen verzendkosten?

De verschillen zitten daarom vooral in de details. Zo heeft AliExpress het voordeel dat je geen profiel hoeft aan te maken om producten te bekijken en betaal je vaak geen verzendkosten over de producten. Bij Wish moet je juist wel een profiel hebben en betaal je vaak per product verzendkosten. Waar je bij Nederlandse webshops juist vanaf een bepaald bedrag geen verzendkosten betaalt, lopen de verzendkosten bij Wish dus per aantal producten op.

Handig aan beide webshops is dat je met iDeal en PayPal kan betalen. CreditCards kan je dus als het goed is in je portemonnee laten zitten. AliExpress vraagt daarnaast een lage commissie vergeleken met Wish: twee keer zo klein. Waar je bij Wish 10 procent naar deze webshop gaat, vangt AliExpress maar 5 procent commissie.

Een belangrijk verschil tussen AliExpress en Wish is dat Wish Amerikaans is en AliExpress Chinees. Dat betekent dat het moeilijker is om op de Amerikaanse webwinkel een geverifieerde verkoper te zijn. Het assortiment bij Wish is daardoor kleiner, maar voldoet waarschijnlijk wel aan meer voorschriften dan bij AliExpress het geval is.

Jack Ma Alibaba
Jack Ma in beeld (executive chairman van Alibaba) (Afbeelding: Julien De Rosa / EPA)

Risico’s bij Wish en AliExpress

Uiteindelijk blijft het bij beide webshops wel winkelen met eigen risico. Veel producten beschikken bijvoorbeeld niet over het CE keurmerk, waardoor de veiligheid niet altijd gewaarborgd is. Arjen Lubach besteedde hierom eerder aandacht aan zowel Wish als AliExpress.

Er zijn dus allerlei verschillen aan te merken. AliExpress biedt iets meer voordelen, maar aan de andere kant is het verschil niet enorm. Daarom moet je voor de beste deals beide webwinkels van tijd tot tijd checken.

Ben je benieuwd hoe AliExpress next-level gaat? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen