Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi breekt binnenkort het record voor snelste draadloze oplader

Naast het feit dat een smartphone voorzien moet zijn van een krachtige batterij die lang meegaat, is het ook belangrijk dat je telefoon lekker snel kan opladen. Iets waar de mensen van Xiaomi zich maar al te bewust van zijn.

XDA Developers maakt vandaag bekend dat Xiaomi zich waagt aan het verbreken van een heus record. Het bedrijf is bezig om twee smartphones uit te brengen die sneller draadloos kunnen opladen dan welke smartphone dan ook.

Xiaomi breekt record voor draadloos opladen

Smartphones zijn anno 2021 zo goed als uitontwikkeld. Toestellen zijn ontzettend snel, schieten de mooiste plaatjes en lenen zich uitstekend voor het consumeren van content. Toch valt er op het gebied van de batterij nog voldoende te winnen. Batterijen moeten niet alleen langer meekunnen, maar zouden ook sneller vol moeten zijn. En wat dat betreft zit het Chinese Xiaomi er bovenop.

Een lid van XDA Developers heeft een opvallende ontdekking gedaan. In de code van MIUI 12.5, de aankomende versie van het besturingssysteem van de smartphones, zijn namelijk sterke aanwijzigingen te vinden voor een snellere oplaadtechnologie. De tekst luidt keyguard_wireless_strong_charge-67W en verwijst dus mogelijk naar draadloos laden met een vermogen van 65W. Ter vergelijking: dat is een stuk sneller dan de meeste smartphones bekabeld kunnen doen.

Er gaan twee verschillende codenamen gepaard met de code genaamd Star en Mars. Dit zou dus kunnen betekenen dat de nieuwe oplaadtechnologie binnenkort toegepast wordt op twee verschillende smartphones. Wanneer deze toestellen het daglicht zullen zien is nog niet bekend. Wel lijkt de Snapdragon 888 processor er iets mee te maken te hebben.

OnePlus en Huawei gaan ook hard

Naast Xiaomi gaan concurrenten OnePlus en Huawei ook hard op het gebied van draadloos laden. Waar die eerste bijvoorbeeld bezig is aan een oplossing om met 45W te kunnen laden, lanceerde Huawei met de Mate 40 een smartphone die draadloos met 50W kon opladen.

Xiaomi zou overigens ook op cameragebied de concurrentie weg kunnen gaan blazen. Zo wordt er zelfs verwacht dat dit toestel het tegen de Galaxy S21 Ultra op kan nemen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!