Xiaomi slaat handen ineen met groot cameramerk voor Galaxy S22-killer

Tech Wesley Akkerman 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het duurde even, maar de kogel is door de kerk. Xiaomi kondigt officieel aan samen te werken met het bekende cameramerk Leica. Beide partijen werken samen aan een smartphone die in juli 2022 moet verschijnen. Uiteraard is het zo dat deze telefoon zich voornamelijk concentreert op de capaciteiten van de camera achterop.

Het Duitse camerabedrijf Leica houdt wel van samenwerkingen met smartphone-aanbieders. De meest bekende samenwerking is die met Huawei, die sinds de Amerikaanse handelsban volledig naar de achtergrond schoof. Daarnaast werkte Leica tevens samen met partijen als Sharp en Panasonic, voor hun smartphones.

Xiaomi en Leica werken samen

Nu is het dus de beurt aan Xiaomi, dat via Twitter de samenwerking bekendmaakt. Daarmee treedt het bedrijf tevens in de voetsporen van Vivo, Sony en Nokia, die eerder al de expertise van een andere camerapartner raadpleegden. Alle drie de smartphonefabrikanten werken samen met camerafabrikant Zeiss.

Het meest recente toestel van Vivo is de X80, die beschikt over cameratechnologie van Zeiss. Dat zo’n samenwerking eigenlijk niet uniek is, laten ook OnePlus en Oppo zien. Die bedrijven krijgen hun cameratechnologie immers van Hasselblad. Desondanks is het goed om te zien dat Xiaomi de samenwerking aangaat.

Wat kunnen we verwachten?

Hoewel we nog niets weten over het aankomende toestel, is het wel fijn om te weten dat de camerakwaliteit erop vooruitgaat. In hoeverre is nog niet te zeggen; maar we kunnen ons niet voorstellen dat Leica geen effect gaat hebben. We moeten echter nog even afwachten wat de nieuwe camerasensoren gaan doen voor de foto’s die we maken.

Nieuwe elektrische step van Xiaomi heeft actieradius van 64 kilometer

Verder is het speculeren over de specificaties van het toestel, evenals de naam. Mogelijk krijgt de smartphone de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1-processor, die het bedrijf vorige week aankondigde. En de naam? Het kan zijn dat de Chinese fabrikant hiermee de Xiaomi 13-serie aftrapt. De tijd zal het leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen