Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 mrt 2022

Zelda: Breath of the Wild 2 verschijnt volgend jaar op de Nintendo Switch

Ben je in het bezit van een Nintendo Switch? Dan is de kans groot dat je The Legend of Zelda: Breath of the Wild in huis hebt. De game werd gelanceerd met de spelcomputer en is nog altijd één van de dikste aanraders voor het platform.

Een paar jaar geleden werd al bekendgemaakt dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild een vervolg zou gaan krijgen op de Nintendo Switch. En als je daar naar uitkijkt, dan hebben we helaas slecht nieuws.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 komt later op Nintendo Switch

Want The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, als de game zou gaat heten, gaat dit jaar niet meer op de Nintendo Switch uitkomen. Dat heeft de ontwikkelaar Eji Aonoma bekendgemaakt. Dat deed hij onder andere op het Nintendo-kanaal op Twitter. De game staat nu gepland voor de lente van 2023. Dat zou dan dus zes jaar na de release van het origineel zijn. In de onderstaande post legt de ontwikkelaar uit dat men in eerste instantie had geprobeerd om de game dit jaar uit te brengen. Maar door het ontwikkelteam meer tijd te geven, is het uiteindelijke product straks beter.

De extra tijd is overigens niet gewijd aan de problemen rondom corona. In plaats daarvan moet The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 op de Nintendo Switch gewoon een hele grote game worden. Zo heb je de mogelijkheid om in de lucht van de wereld avonturen te beleven, maar moet er ook op de grond meer te doen zijn. Op die manier wordt het een game om echt een hele tijd van te genieten.

Genoeg te doen

Gelukkig is er tot die tijd nog genoeg te doen op de Nintendo Switch. Onlangs verscheen bijvoorbeeld Kirby en de Vergeten Wereld. En in de aankomende maanden verschijnen onder andere games als Xenonblade Chronicles 3 en Splatoon 3.

Xenoblade Chronicles 3 moet de Nintendo Switch-RPG van 2022 worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zelda: Breath of the Wild 2 verschijnt volgend jaar op de Nintendo Switch
Sluiten