Smullen van een iconische filmheld: 25 films van zestig jaar James Bond op tv

Gesponsord Commerciële Redactie 26 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Verschillende generaties zijn opgegroeid met de famous words: “The name is Bond, James Bond”. Bioscoopzalen over de hele wereld stromen vol als er weer een nieuwe film van de iconische geheim agent uit is gekomen. Voor alle fans is er nu goed nieuws: vanaf vandaag kun je op Film1 25 Bondfilms on demand bekijken.
Binnen de filmwereld heeft James Bond zich ontpopt tot de meest herkenbare filmheld en een onbetwiste legende. Al meer dan zestig jaar wachten liefhebbers wereldwijd vol verwachting op ‘de nieuwe Bond’. Het uitbrengen van een film over de geheim agent met codenaam 007 is inmiddels een fenomeen op zich geworden.

No Time To Die

Maar liefst 27 films zijn er gewijd aan dit legendarische personage en vanaf vandaag kun je jezelf onderdompelen in de Bond-beleving op Film1. Vrijwel het hele oeuvre is nu binnen handbereik, met als klap op de vuurpijl de première van ‘No Time To Die’ uit 2021.

Deze spectaculaire film wordt vanavond om 20.30 uur vertoond op Film1. De recensies voor deze tot nu toe laatste Bond-film waren lovend. Het verhaal van een psychopaat die een wereldwijd virus wil verspreiden, is natuurlijk super actueel en de spanning wordt vanaf de openingsscène tot het maximum opgebouwd. Dat de film maar liefst 2,5 uur duurt is een cadeautje want hij verveelt werkelijk geen moment.

Bron: Film1

Zes James Bonds

Schrijver Ian Fleming is de creatieve geest achter James Bond, de man die bekendstaat om zijn voorkeur voor een wodka Martini. Vanzelfsprekend “shaken, not stirred.”

Al in 1953 zag Flemings boek Casino Royale het licht, waarin James Bond de hoofdrol vertolkte. Het verhaal van de speciale agent maakte de overgang naar televisie en in 1962 verscheen de eerste Bond-film op het grote scherm: ‘Dr. No’. De onvergetelijke Sean Connery vertolkte de rol van de charismatische spion. Hierop volgden nog vijf andere acteurs, met Daniel Craig als de meest recente. Craig sloot zijn tijdperk als 007 af met ‘No Time To Die’.

Als je na vanavond in de ban bent van Bond kun je nog eens 24 andere Bond-films toevoegen aan je lijst, dankzij een speciale actie van Film1.

Voorlopig zit je dus gebakken, want het fascinerende aan de Bond-reeks is dat geen enkele film gedateerd aanvoelt. De actie, humor, geavanceerde technologie en spanning hebben de tand des tijds ruimschoots doorstaan. De medespelers – en vooral de tegenspeelsters – zijn doorgaans wereldberoemd geworden en de muziek is van legendarische allure.

Onvergetelijke scènes bingen

Iedere generatie kende wel zo haar eigen James Bond-icoon. De vraag wie nu in de voetsporen van Daniel Craig zal treden, blijft intrigeren. Al zes decennia lang levert geheim agent Bond gespreksstof en topentertainment. Waarom dit zo is, kun je nu zelf ontdekken door op je eigen tempo alle films te aanschouwen. Kortom, de komende avonden zijn bij voorbaat al binge-waardig voor elke liefhebber van actie, avontuur en onvergetelijke Bond-momenten.

In samenwerking met SPI International

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen