Zo bewaart Nederlandse Bitcoin familie hun cryptobezit

Crypto Robert Kroes 12 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Sommige mensen zagen al vroeg de waarde van Bitcoin en andere cryptomunten. De Nederlandse familie Taihuttu is daar een sprekend voorbeeld van. Vraag is natuurlijk hoe zij hun rijkdom bewaren. Vader Didi Taihuttu geeft daarover nu een inkijkje.

Een aantal mensen geloofde al vroeg in de Bitcoin en andere cryptomunten. Een sprekend voorbeeld daarvan is de Nederlandse Bitcoinfamilie Taihuttu.

Nederlandse Bitcoin familie Taihuttu multimiljonair

In 2017 berichtten wij voor het eerst over de bijzondere Nederlandse Bitcoinfamilie. De familie Taihuttu werd namelijk wereldnieuws toen zij besloten alles van waarde te verkopen. Met het geld (toen zo’n EUR 300.000,-) kochten zij Bitcoin (tegen een waarde van $ 900,- per stuk) en zij trokken met hun kinderen de wereld over. Eind vorig jaar zagen we al dat het de familie goed ging. Zij zijn inmiddels multimiljonair en genieten van het leven.

Hoe bewaart de Bitcoin familie hun cryptomunten?

Vader Didi legt nu uit hoe hij zijn cryptomunten bewaart. Hij vertelt allereerst dat hij nog steeds handelt. Hiervoor heeft hij 26% van zijn bezit in ‘hot wallets’ staan. Deze zijn digitaal en kan hij dus direct gebruiken om aan- en verkopen te doen. Dit doet hij overigens al lang niet meer alleen in Bitcoin, want in zijn uitleg geeft hij aan hoe hij ook de Dogecoin (DOGE) verkocht op een hoogtepunt om daarna weer laag in te stappen.

De andere 74% van zijn cryptobezit bewaart hij in cold wallets. Dit zijn wallets die niet aangesloten zijn op het internet. Daarom worden ze als zeer veilig gezien. Vaak zijn deze wallets fysieke databewaarders die men ergens beveiligd opslaat. Door verbinding te maken met een computer kan men dan cryptomunten van de wallet opnemen of juist munten toevoegen voor hodl.

Hoe werkt vader Didi met de cold wallets

Vader Didi legt uit dat hij voor decentralisatie is en zijn risico’s graag spreidt. Daarom heeft hij zijn wallets verspreid over diverse continenten. Als het nodig is vliegt hij naar de dichtstbijzijnde wallet om zijn transacties te doen. Gezien de sterk stijgende cryptoprijzen zit er dus vast weer een tripje aan te komen.

De familie (vader, moeder en 3 kinderen) leidt namelijk ook nog steeds een rondreizend bestaan. De familie wil niet zeggen hoeveel zij nu bezitten. Wel delen ze dat naast de Bitcoin ook Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) opgeslagen zijn in hun cold wallets.

De cold wallets zijn overigens bewust niet opgeslagen bij banken of in postkluizen. De familie houdt namelijk van autonomie en is tegen centraal gezag. Zij hebben hun wallets dan ook ondergebracht bij gespecialiseerde cold storage companies.

Ook hier zorgt hij weer voor forse spreiding, want hij geeft aan twee opslagplaatsen in Europa te hebben en twee in Asië. Daarnaast heeft er nog een in Zuid-Amerika en de laatste laat hij in Australië bewaren. Uiteindelijk wil hij op ieder continent een goed gevulde wallet hebben.

Vermogensplanning, maar dan anders zullen we maar zeggen…

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Bron: CNBC

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen