Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt: wallets, Elliott Wave en worst case

Tech Robert Kroes 19 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna bekijken we opvallend gedrag in de oudste BTC wallets, schetsen we het ultieme worst case scenario en bekijken we de Bitcoin Elliott Wave analyse.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 27.787,19 ($ 29.154,50). Dit is 2,35% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn in mineur. Op enkele stable coins en Tron (TRX), dat + 1,13% winst noteert na zijn alle koersen van de top 25 crypto negatief. Het grootste verlies is momenteel met -16,25% voor Avalanche (AVAX). Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Antieke wallets steunen institutionele beleggers bij Bitcoin bodem

We zien dat grote partijen nog steeds instappen onder $ 30.000,-. Enerzijds verwacht men dat deze prijs uitzicht biedt op toekomstige winsten. Anderzijds wil men zo de prijs van de Bitcoin beschermen tegen diepere bodems. We zagen gisteren dat particuliere beleggers daar steeds minder aan meedoen.

Een andere groep investeerders blijkt dat wel te doen. Uit data van Santiment blijkt namelijk dat de beleggers van het eerste uur (de wallets die zijn aangemaakt toen Satoshi Nakamoto nog actief was) nu actief worden. Wallets waarin soms al 10 jaar geen activiteit plaatsvond zijn nu ineens actief en kopen extra Bitcoin. Uiteraard is de vraag of deze tactiek zin heeft.

De BTC naar 0 euro? Een absoluut worst case scenario voor BTC

Er wordt veel gespeculeerd over de bodem van de huidige bull-run en de kansen op herstel van de Bitcoin prijs op lange termijn. We zien dat analisten op korte termijn van mening verschillen hoe diep de huidige prijs moet zakken voordat de Bitcoin koers weer bullish wordt, maar de gedachte dat de Bitcoin prijs op langere termijn weer zal stijgen tot recordhoogte wordt breed gedragen. Stel nu eens dat dit niet zo is en dat de Bitcoin tot 0 daalt. Wat gebeurt er dan bij dit absolute BTC worst case scenario?

Allereerst zal de financiële schade voor investeerders in Bitcoin natuurlijk enorm zijn. Op dit moment zijn er ruim 19 miljoen BTC gemined. Zij vertegenwoordigen gezamenlijk een waarde van $ 557.201.980.000,-. Ervan uitgaande dat de waarde niet ineens 0 wordt zullen meer bezitters verkopen naar mate de koers daalt, dus de impact in geld zal iets kleiner zijn.

Als de Bitcoin waardeloos wordt zal dit ook gevolgen hebben voor de andere crypto. Waarschijnlijk zullen veel, zo niet alle, crypto ook in waarde dalen. Daarbij ontstaat natuurlijk specifiek een probleem voor de stable coins die hun waarde gekoppeld hebben aan de Bitcoin.

Vervolgens zullen deze investeerders voor verdere problemen zorgen. Zo zal bijvoorbeeld het beursgenoteerde MicroStrategy een enorm gat in het eigen vermogen krijgen en problemen hebben met het onderpand voor hun verplichtingen. Dit zal de aandelenkoers geen goed doen. Dat geldt uiteraard ook voor de koersen van aandelen in cryptobeurzen (die dan zinloos worden) en mining companies (want ook minen is niet meer aantrekkelijk). Dit zal ongetwijfeld een sneeuwbal-effect opleveren en naast financiële gevolgen voor het verlies van (tienduizenden) banen gaan zorgen.

Daarmee is het belang bijzonder groot om ervoor te zorgen dat de koers niet naar 0 gaat. Men schat dan ook in dat alleen een wereldwijd verbod de koers naar 0 kan drijven. Door diverse factoren, maar zeker ook de impact op andere financiële sectoren en arbeidsplaatsen lijkt die kans klein.

Bitcoin prijs bullish: Elliott Wave Analyse signaleert een leg down

Al gaat de prijs zo goed als zeker niet naar 0, een verdere koersdaling van de Bitcoin op korte termijn ligt wel in het verschiet. We zagen gisteren al hoe de Amerikaanse toezichthouders het sentiment op de cryptomarkt bedorven. Dit heeft ook zijn invloed op de technische trendanalyses. Op basis van de Elloitt Wave Analyse is de koers aan een nieuwe bearish beweging begonnen. Dit kun je in onderstaande video analyse zien.

De Elliott Wave Analyse is een veel gebruikte, maar ook gecompliceerde trendanalyse om het sentiment voor de Bitcoin (en andere crypto) in te schatten. Onze collega’s van Tradeincrypto.com geven graag meer uitleg over de Elloitt Wave Analyse voor crypto.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen