Zo manipuleer je elk stoplicht op groen

Malou van Oosterhoud 18 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Het is rood, maar als-ie springt wordt-ie groen. Juist, een stoplicht. En het is rood en het twijfelt. Een bietje. Oké, genoeg gelachen. Een stoplicht wordt soms gezien als een noodzakelijk kwaad. Als er niks aankomt vraag je je af of je niet tóch dat rode licht moet negeren. Toch zijn er ook manieren om dat stoplicht op groen te laten springen, zonder een boete te riskeren.

Stoplicht op groen

De makers van ‘SciHow’ zijn het met ons eens: voor een rood licht staan op een lege weg voelt verkeerd. Sterker nog, je voelt je gewoon stom. Gelukkig hebben zij manieren bedacht die jou helpen dat stoplicht te manipuleren. Zie je bijvoorbeeld een camera bovenop de stoplichtpaal? Dan zou je je voertuig zo kunnen neerzetten dat de camera je ziet. Op die manier springt dat rode licht eerder op groen. Zie je groeven in de grond? Dan wordt het stoplicht door ondergrondse sensoren aangestuurd die werken met een magnetisch veld. Sta je al een tijdje te wachten? Wellicht is het dan een idee om even te kijken of je wel in het midden van dat veld staat. Zo niet, kun je je voertuig een beetje verplaatsen. Deze manier werkt helaas vooral op auto’s en niet op fietsen. Bummer! Wil je weten hoe het allemaal precies werkt? Check dan onderstaand filmpje.

Stop! Traffic time!

Het filmpje is een Amerikaans product en dus ook vooral ingespeeld op het Amerikaanse stoplicht. Gelukkig hebben we in Nederland ook een stoplicht die rekening houdt met fietsers en slecht weer. Zo springt dit licht eerder op groen als het buiten weer eens op één groot waterballet lijkt. Uiteraard zijn er ook mensen die het beste maken van een rood stoplicht. Zo kunnen de mannetjes van dit stoplicht dansen. Dat maakt dat wachten toch een stuk minder vervelend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen