Is het echt goedkoper om Apple-producten in de VS te kopen?

Apple Malou van Oosterhoud 18 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Apple-producten maken veel mensen hebberig. Maar ze komen met één groot nadeel: de prijs. Apple is nou eenmaal niet goedkoop. Wat daarbij merkwaardig is, is dat de producten in de Verenigde Staten (VS) goedkoper zijn dan in Europa. Maar is dat wel echt zo?

Retourtje VS

Op de middelbare school had ik veel vrienden die naar New York gingen met hun ouders om daar winkels leeg te kopen. Merken die toen helemaal hip waren werden in vergelijking met onze prijzen voor een schijntje ingeslagen. Uggs, AllStars, Victoria Secret, Abercrombie, ze kwamen letterlijk met tassen vol terug. Met Apple lijkt hetzelfde aan de gang te zijn. Toch is de kans groot dat je bedrogen uitkomt als je denkt dat Apple-producten aan de overkant van de grote plons goedkoper zijn.

Leuker kunnen we het niet maken, wel duurder

De reden waarom alles in de Verenigde Staten goedkoper lijkt te zijn heeft te maken met belasting. Uiteraard betalen wij belasting over de producten die worden verscheept naar Nederland. Logisch. Maar er is is nog iets aan de hand. De producten van Apple worden op websites in de Verenigde Staten weergegeven zonder BTW. De daadwerkelijke prijs die je moet betalen zie je dus pas op het bonnetje. Wat dat verschil is, is lastig te zeggen. Je betaalt in de VS namelijk staatsbelasting over producten. Deze kan logischerwijs variëren omdat-ie per staat anders is.

Meenemen

Toch zijn er veel mensen die naar de Verenigde Staten gaan en daar een Apple-product aanschaffen. Om die in de doos mee te nemen valt af te raden. Als ze je er bij de douane uitpikken dan is de kans groot dat je extra mag dokken. Daarom kiezen veel mensen ervoor om de doos achter te laten en hun nieuwe gadget in de handbagage te doen. Slim, maar je kunt dan alsnog worden gepakt. Het slimste is om het Apple-apparaat in kwestie direct in gebruik te nemen. Wij vragen ons sowieso af of het slim is om naar een land te vliegen om daar iets te kopen. Dat ticket is uiteraard ook niet gratis.

Goedkoper

We blijven natuurlijk billige Nederlanders, dus als we iets goedkoper kunnen krijgen worden we sowieso blij. Toch heeft het in dit geval dus weinig zin om voor Apple-producten naar de Verenigde Staten te vliegen. Veel goedkoper ben je namelijk toch niet uit. Daarnaast ligt de iPhone 7 ligt in ieder geval ook hier vandaag in de winkel. Ben je benieuwd wat wij van de iPhone 7 vinden? Check dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen