Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 26 jul 2017

Deze 360 graden dashcam vertelt je wanneer iemand aan je auto zit

En dashcam is een camera die, zoals de naam al een beetje aangeeft, gepositioneerd wordt boven het dashboard van je auto. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de weg filmen terwijl je rijdt. De beelden worden vaak gebruikt als bewijsmateriaal voor verzekeringen en in Rusland is het zelfs zo dat verzekeringsmaatschappijen een dashcam verplicht stellen. Waar de meeste dashcams alleen naar voren filmen komt startup Waylens nu met een 360 graden dashcam. En wat nog meer is, hij kan je waarschuwen wanneer iemand met je auto er vandoor wil gaan.

360Secure dashcam

Houd de hele omgeving in de gaten via livestreams

Waylens’ 360 graden dashcam gaat onder de naam 360Secure en kan dus beelden opnemen aan alle kanten om de camera heen. Hoewel hij natuurlijk gebruikt kan worden om leuke beelden te schieten, fungeert hij eigenlijk meer als een soort beveiligingscamera. Hij blijft altijd aan en houdt de omgeving rondom je auto nauwlettend in de gaten. Deze beelden kun je op afstand ook bekijken via een livestream op je smartphone. Verder is de dashcam voorzien van een versnellingsmeter en een gyroscoop, waardoor bijvoorbeeld meteen door heeft wanneer de auto beweegt. Deze data stuurt hij trouw door naar de app, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er met je auto gebeurt.

360Secure dashcam

360Secure Lite dashcam voor tijdens het rijden

De 360Secure dashcam bestaat ook in een wat lichtere versie, waarbij de camera niet altijd aan blijft. Deze houdt dan niet je auto in de gaten wanneer je er niet bent, maar is echt bedoel om te gebruiken terwijl je rijdt. De wat uitgeklede 360Secure komt nog wel met ondersteuning voor wifi.

360Secure dashcam

Alvast bestellen, levering in november en volgend jaar

Beide camera’s zullen later deze zomer vooruit besteld kunnen worden. De Secure360 met alleen wifi kost omgerekend 215 euro en zal begin november worden verscheept. De wat uitgebreidere Secure360 ondersteunt naast wifi ook 4G netwerken is met een prijs van 300 euro iets duurder. Deze zal helaas pas in het eerste kwartaal van 2018 in je auto kunnen hangen.

Hoewel je dashcam eigenlijk is bedoeld voor in de auto, kun je hem natuurlijk ook ergens anders neerzetten om te filmen. Er zijn echter speciale 360 graden camera’s voor het filmen buiten de auto. Dit zijn de vijf beste 360 graden camera’s die momenteel op de markt zijn.

Reageer op artikel:
Deze 360 graden dashcam vertelt je wanneer iemand aan je auto zit
Sluiten