Vijf redenen om (niet) voor de Renault Captur te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 24 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

De Renault Captur is één van de compacte SUV broertjes van de automaker en is gebaseerd op de Renault Clio. Het is een zogenaamde urban crossover, welke aardig goed is afgestemd op het gezin. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Renault Captur te gaan.

Praktische gezinsauto

De Renault Captur houdt rekening met het gezin en het feit dat kinderen soms wat onhandig kunnen zijn met drankjes en ijsjes. Zo is de stoelbekleding af te ritsen om deze makkelijk weer schoon te kunnen maken. Was deze niet op een te hoge temperatuur, anders heb je kans dat de bekleding krimpt en niet meer om de stoelen heen past. Aan de voorkant vind je geen dashboardkastje, maar een handige grote schuiflade om van alles in op te kunnen bergen. Verder is het mogelijk de achterbank te verschuiven, zodat er meer beenruimte ontstaat of meer ruimte voor spullen om de kinderen mee bezig te houden.

Renault Captur

Lekker rijgedrag

Het Clio broertje houdt zich kranig op de weg en de besturing volgt netjes en direct je aanwijzingen op. Er is gedacht aan de kleintjes achterin en de vering en demping zijn dusdanig afgesteld dat je comfortabel in de auto zit. Ook in meer heuvelachtige gebieden weet de Captur zijn mannetje te staan. Met de hill-start-assist feature is het geen probleem om vanuit stilstand op een helling weer vrolijk verder te rijden.

Renault Captur

Goedkoper dan de concurrentie

Hoewel de andere voordelen ook meewegen, is de prijs vaak één van de belangrijkste redenen om een auto wel of niet aan te schaffen. Mocht je erg op de prijs letten, dan zit je bij de Renault Captur goed. De auto heeft een vanafprijs van 19.190 euro en is daarmee wat goedkoper dan alternatieven van andere merken zoals de Peugeot 2008 en de Opel Mokka X.

Renault Captur

Zicht naar achteren is slecht

Helaas is niet alles perfect aan de compacte auto. Het zicht naar achteren is namelijk wat beperkter dan bij andere auto’s. Door het design van de ramen zie je mogelijke fietsers en voetgangers minder goed wanneer je schuin naar achteren kijkt. Ook wanneer je recht naar achteren probeert te kijken is je zicht wat beperkt.

Renault Captur

Sleutel Renault Captur is onhandig

Als tweede minpuntje, wat niet met de prestaties van de auto heeft te maken, is de sleutel ook wat onhandig vormgegeven. Het heeft de vorm van een creditcard, maar dan wel een hele dikke. Hierdoor stop je hem niet makkelijk in de portemonnee of broekzak. Het design van de sleutel is redelijk vreemd, aangezien de auto een startknop heeft. Je hoeft de sleutel dus niet te gebruiken om de auto te starten. Renault had er dus voor kunnen kiezen en wat meer praktisch design aan de sleutel te geven.

Renault Captur

Zoals gezegd is de Renault Captur gebaseerd op de Renault Clio. Ook dit is een lekkere SUV, waarmee je goed kunt manoeuvreren in de stad. Bekijk ook de vijf redenen waarom je wel en juist niet voor de Renault Clio zou moeten gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen