Vijf redenen om (niet) voor de Fiat 500 te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 17 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

De Fiat 500 is een compact autootje dat vanaf het begin al bijzonder populair is geweest in Nederland. Het kleine formaat maakt de auto perfect om in de smalle Nederlandse steden te rijden. Ook parkeren is bijna nooit een probleem voor de minieme Fiat. Door de jaren heen is de auto natuurlijk telkens met de tijd meegegaan, terwijl de oude Fiat 500 look toch nog enigszins intact bleef. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet te kiezen voor de Fiat 500. 

Prettig rijden en lekkere wegligging

Zoals gezegd is de Fiat 500 de perfecte stadsauto. De besturing gaat strak, maar toch soepel en licht genoeg om lekker te kunnen manoeuvreren. Met de nieuwere modellen is de besturing zwaarder geworden, maar blijft deze op lagere snelheden licht. Wanneer je wat harder gaat rijden heb je echter wat meer kracht nodig doordat de stuurbekrachtiging afhankelijk is van de snelheid. De rijdynamiek is prettig en het onderstel ligt stabiel op de weg.

Kleine auto met grote opties

Van een kleine auto verwacht je vaak dat deze ook niet zoveel opties zal hebben. Niets is minder waar met de Fiat 500. Zo zijn er allerlei features waarmee de auto uitgerust kan worden. Denk hierbij aan een navigatiesysteem, climate control en mogelijkheden om handsfree te bellen. Daarnaast kun je ook de buitenkant een oppepper geven met bijvoorbeeld een futuristisch ogend glazen dak.

Foto: Fiat

Airco heeft de auto bijna onmiddellijk gekoeld

Vooral in de zomer is een auto zonder climate control niet te doen. In de Fiat 500 zit je echter perfect en de airconditioning doet niet onder voor een vijf sterrenhotel. Bijna onmiddellijk na het aanzetten is de auto al heerlijk koel. Dit zou enerzijds te maken kunnen hebben met de kwaliteit van het apparaat. Anderzijds is het natuurlijk ook maar een kleine ruimte om te moeten koelen.

Fiat 500

Weinig ruimte achterin en oncomfortabele stoelen

Hoewel de auto er van buiten ontzetten mini uitziet, valt dit aan de binnenkant gelukkig reuze mee. We hebben het dan in het bijzonder over de voorkant. Achterin wordt het helaas toch wel wat krapper en minder comfortabel. Vooral lange passagiers krijgen het dan moeilijk met been- en hoofdruimte en houden het niet lang vol. Sowieso is de Fiat 500 niet echt bedoeld voor lange afstanden en beginnen de stoelen al snel wat minder comfortabel aan te voelen.

Fiat 500

Start/stop systeem Fiat 500 heeft eigen wil

Hoewel het start/stop systeem juist zo handig is als je in de stad rijdt, lijkt het systeem soms nog wat kuren te vertonen. Soms werkt het wel en andere keren weer niet. Het kan voorkomen dat de kleine Fiat na bijvoorbeeld 20 seconden besluit opeens wel te gaan starten. Dit probleem zou te maken hebben met de accu van de auto.

Mocht je er uiteindelijk toch niet voor kiezen rond te gaan rijden in de Fiat 500 maar toch wel genegenheid voelt voor het autootje, kun je hem ook op een andere manier mee naar huis brengen. Lapo Elkann en Meritalia hebben met de auto namelijk verschillende meubels gemaakt. Op deze manier geniet je alsnog van de Fiat 500, maar dan als tafel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen