5 alternatieve apps voor je galerij: beheer je foto’s als een baas

Apps Lisanne Beijen 19 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Een alternatieve galerij app om je galerij te beheren: daar heb je wellicht nog niet eerder over nagedacht. Dat is logisch, want de standaard galerij-app op je iPhone en Android-toestel werkt prima.

Toch bestaan er een groot aantal apps die de foto’s op je smartphone beheren en organiseren. Dit is vooral handig als je meer dan duizend foto’s op je toestel hebt, of wanneer je net wat meer opties wilt hebben voor het bewerken van je foto’s. Hieronder hebben we 5 gebruiksvriendelijke galerij-apps voor je op een rij gezet voor Android.

Galerij app voor wie veel verschillende functies wil: Piktures

Piktures is een van de meest populaire fotogalerij-apps. Die populariteit heeft hij te danken aan zijn simpele en gebruiksvriendelijke interface. Al werkt deze app toch echt het lekkerst op een groot beeldscherm, dus op een grote smartphone of op je tablet. Twee populaire functies van deze app zijn de mogelijkheid om foto’s te zoeken op basis van datum en locatie. Daarnaast heeft hij nog een groot aantal andere functies die het een aantrekkelijke gratis app maken.

Piktures gallerij app
Piktures (Afbeelding: Piktures App)

Voor wie van super georganiseerd houdt: F-Stop Gallery

F-Stop Gallery is een gratis galerij app waarin je foto’s kunt zoeken in albums, maar ook via tags en andere metadata. Denk bijvoorbeeld aan de datum waarop de foto is gemaakt of locatie. Dit maakt zoeken naar die ene foto een stuk makkelijker. Wie van een uitgebreide app houdt met veel functies heeft aan F-Stop Gallery een goede. Er is een betaalde versie van F-Stop Gallery beschikbaar, maar eigenlijk kun je al genoeg kanten op met de gratis versie van de app.

F-Stop Gallery gallerij app
F-Stop Gallery (Afbeelding: F-Stop App)

Deze galerij app is een kluis voor je foto’s: 1Gallery

1Gallery is jonger dan de andere apps in dit rijtje, maar doet goed mee. Het is een fotogalerij-app met een aantal fijne functies. Zo kun je foto’s verbergen en vergrendelen met een pincode, patroon of je vingerafdruk. Ze zijn dan niet alleen verborgen maar ook encrypted voor extra privacy. Deze functie maakt Galery1 perfect voor wie veel privacy-gevoelige content op zijn smartphone heeft. Daarnaast heeft deze app ook een aantal basisfuncties voor het bewerken van foto’s en video’s.

Simpele galerij app en zonder advertenties: Simple Gallery Pro

We beginnen dit lijstje met een Android foto-app die volledig vrij is van advertenties. Dit is een enorm bonuspunt, naast het feit dat hij je op een gebruiksvriendelijke manier je foto’s laat organiseren. Zoals de naam ook al belooft is dit een simpele app voor je galerij. Er bestaat een gratis versie van deze app, maar wil je updates ontvangen dan moet je nu wel een euro betalen voor de app.

Basic, overzichtelijk en gratis: Focus Go

Focus Go is een gratis Android app om foto’s op je smartphone in te organiseren. In de app kun je bestanden en foto’s openen en deze delen. Daarnaast laat deze galerij app alle nodige informatie zien die over de afbeelding beschikbaar is. En eigenlijk is dat alles wat je nodig hebt om je foto’s overzichtelijk en op chronologische volgorde te bekijken. Een fijne bijkomstigheid is dat de app zelf een lichtgewicht is met een grootte van slechts 1.5MB.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen