De 5 beste robotstofzuigers die je voor weinig in huis haalt

Smart Home Sam Dille 24 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig is een robotstofzuiger bijna net zo geavanceerd als een auto. Ze hebben allerlei slimme functies en upgrades, maar daar betaal je vaak een flinke duit voor. Gelukkig zijn er ook genoeg budgetbots die hun werk doen voor een betaalbare prijs.

Een duurdere, krachtigere robotstofzuiger reinigt natuurlijk beter en grondiger. Maar dat betekent niet dat budgetbots er niks van bakken. Je moet alleen wel goed zoeken, want online is een hoop troep te vinden waar je jouw geld mee verspilt.

@wantnl

USB-C voor je iPhone, maar wel The Apple Way 😅 #iphone15 #iphone15pro #iphone15plus #iphone15pluspink #iphone15promax #apple

♬ original sound – WANT – WANT

5 keer een robotstofzuiger voor een betaalbare prijs

Wij helpen je op weg met een aantal toffe modellen die je voor een zacht prijsje kunt aanschaffen. Alle robotstofzuigers zijn van gerenommeerde merken en kosten niet meer dan zevenhonderd euro. Zit er een voor jou tussen?

#1 iRobot Roomba i3 – 359 euro

De Roomba i3 Evo is niet de goedkoopste robotstofzuiger uit dit lijstje. Zijn handige ontwerp en uitstekende software maken het toch de moeite waard om net iets meer uit te geven. De i3 reinigt bijna net zo nauwkeurig als de Roomba j7, het geavanceerdere model van iRobot.

De robotstofzuiger heeft rubberen borstels die goed werken op harde vloeren en tapijten. En hij kan kamerspecifiek schoonmaken. Via de iRobot app, Google Home of Alexa kun je dan aangeven dat de budgetbot bijvoorbeeld alleen de keuken moet schoonmaken. Hij heeft echter niet de AI-aangedreven obstakelvermijding van de j7, maar dat is niet iets wat je op een goedkopere stofzuiger zult vinden.

Amazon stunt met de prijs van de iRobot Roomba robotstofzuiger
Jouw nieuwe schoonmaakhulp. (Afbeelding: iRobot)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Shark Ion – 247 euro

De Shark Ion is een goede bot die niet echt slim is, maar wel goed zijn werk doet. De robotstofzuiger heeft namelijk geen navigatiefuncties, waardoor hij geen vaste route ontwikkelt. Hij botst dus regelmatig tegen obstakels, verandert van richting en maakt lawaai.

Maar dankzij zijn grote wielen en lange batterijduur, raakt hij niet snel vast of zonder batterij. In plaats van gewone borstels gebruikt de Shark Ion een speciale rollerborstel. Hierdoor raakt hij minder snel verstrikt. Nog een bonus: losse onderdelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar, waardoor hij goed te repareren is.

Shark Ion
Shark Ion (Afbeelding: Shark)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Dreametech D10 Plus: een robotstofzuiger die ook kan dweilen – 349 euro

De midrange Dreametech D10 Plus is een van de weinige budgetbots die kan dweilen. Daarnaast is hij voorzien van een navigatiesysteem en kan hij automatisch zijn filter legen. Dankzij de rubberen borstel kan de robotstofzuiger grondig schoonmaken, maar niet zo goed als de Roomba i3 Evo.

Het grote voordeel van de D10 is dat hij kamerspecifieke reiniging kan doen en zones kan vermijden waar hij vast komt te zitten. Zo maakt hij altijd zijn taken af.

Dreame D10 Plus
Dreame D10 Plus (Afbeelding: Dreame)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Tapo TP-Link RV30 – 334 euro

De beste en goedkoopste robotstofzuiger en -dweil die zichzelf leegt is de Tapo RV10 Plus. De robotstofzuiger heeft een enorme opvangzak van vier liter, zodat je maar een keer in de zeventig dagen hoeft te legen.

De borstel zuigt goed vuil op, maar het kan zijn dat je hem twee keer moet laten zuigen voor een grondige reiniging. Dit komt doordat de robotstofzuiger geen navigatiesysteem heeft en een wat matige zuigkracht. TP-Link heeft een slimme app ontwikkeld, waarin je de budgetbot kunt bedienen en kan laten samenwerken met alle andere smart-apparaten van de fabrikant.

Tapo RV30
Tapo RV30 (Afbeelding: TP-Link)

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Roborock S7 – 617 euro

We sluiten de lijst af met een wat duurdere robotstofzuiger die echt de moeite waard is als je er het geld voor hebt. De S7 is een verrassend goede stofzuiger die ook kan dweilen. Hij heeft een enorme watertank van driehonderd milliliter en laat het dweilpad trillen om wrijving te creëren. Zo worden je vloeren daadwerkelijk een stuk schoner.

De robotstofzuiger heeft een handige app met een breed scala aan functies en je kunt makkelijk losse onderdelen kopen om hem te kunnen repareren.

Roborock S7
Roborock S7 (Afbeelding: Roborock)

Bestel jouw exemplaar hier

De bizarre toiletrobot die laat zien dat we te lui zijn om onze eigen kont af te vegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen