Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech 20 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Acer doet iets totaal anders en maakt elektrische fiets met AI

Als je een laptop zoekt, heb je vast wel eens het merk Acer voorbij zien komen. Het maakt prima computers, maar elektrische fietsen?

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Veel bedrijven brengen dan ook hun eigen versie op de markt. Zo zien we verschillende exemplaren van automerken. Maar Acer? Die zagen we niet aankomen. Toch heeft het laptopmerk iets bijzonders te bieden.

Acer en elektrische fietsen?

Sterker nog, het is ook nog eens een erg innovatief model. Deze elektrische fiets maakt gebruik van AI. Deze moet ervoor zorgen dat de transmissie vlekkeloos verloopt. Bovendien is er ook crashdetectie aanwezig, zodat de AI zorgt voor een veiligere rit. De 360 graden verlichting helpt daar ook een handje bij.

Wat ook opvalt is dat de ebii Smartbike (zoals het bedrijf ‘m noemt) erg licht is voor een e-bike. De tweewieler weegt maar 16 kilo. Bovendien heeft het ook een aantal slimme functies. Als je er van afstapt gaat de e-bike van Acer automatisch op slot. Vervolgens springt het slot weer open als je in de buurt bent.

Als de elektrische fiets van Acer toch gestolen wordt, kun je met een tracker precies zien waar deze staat door de GPS-detectie. Wees dus niet bang dat je ‘m nooit meer terugvindt.

Wat wordt de prijs?

Acer zou Acer niet zijn als het ook niet aan laptops en andere gadgets denkt. De accu die in de fiets is, is uitneembaar en kan dan als powerbank fungeren. Zo kun je daarmee gewoon je laptop opladen. Pas op dat je niet te veel verbruikt, want ander heb je niet meer genoeg stroom voor je elektrische fiets.

De features van de elektrische fiets klinken fantastisch, maar de grote vraag is hoeveel die gaat kosten. Dat wordt waarschijnlijk meer dan de gemiddelde e-bike, maar dat is afwachten. Ook is nog onbekend wanneer we de tweewieler kunnen verwachten.

Kan ik mijn benzinebolide eigenlijk ombouwen tot een elektrische auto?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Acer doet iets totaal anders en maakt elektrische fiets met AI
Sluiten