Actieknop van iPhone 15 Pro kan op deze manier meer taken uitvoeren

Smartphones Jeroen Kraak 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De actieknop van de iPhone 15 Pro is misschien wel de opvallendste verandering ten opzichte van vorige modellen. Wist je ook dat je de knop meer dan één functie kunt geven?

Bij het installeren van de iPhone 15 Pro wordt er gevraagd wat je met de actieknop wilt doen. Je kunt kiezen uit één van de zeven vooraf ingestelde functies, of je kunt zelf een aangepaste functie toewijzen, met behulp van de Opdrachten-app.

@wantnl

Actieknop iPhone 15 is 🔥#actionbu #iphone15promax #iphone #apple #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

De actieknop van de iPhone 15 Pro meerdere functies geven

Alle functies hebben één ding gemeen: je kunt slechts één functie tegelijkertijd instellen op je iPhone 15 Pro. Als je kort drukt, zie je wat de functie inhoudt, en als je de actieknop langer ingedrukt houdt, wordt de ingestelde opdracht uitgevoerd. Toch is het mogelijk om de actieknop meerdere functies tegelijkertijd te geven.

Waarom Apple de actieknop heeft beperkt tot één functie, is nog steeds een groot mysterie. Toch is het mogelijk om dit te omzeilen en de knop meerdere functies te geven.

Hiervoor moet je de Opdrachten-app gebruiken op je iPhone 15 Pro, dezelfde app waarmee je een functie voor de actieknop instelt. Om meerdere functies toe te voegen, klik je op het +-symbool in Opdrachten. Typ vervolgens Menu in de zoekbalk en zoek naar de optie Kies uit menu die nu verschijnt. Hiermee creëer je een leeg menu waarin je zelf labels kunt toevoegen.

Noem dit menu bijvoorbeeld “Actieknop” en voeg de functies toe die je in het menu wilt hebben. Het is het handigst om de namen Eén en Twee te veranderen in de gewenste functies, zoals Stil en Camera. Je kunt ook een derde functie toevoegen op je iPhone 15 Pro, zoals Notities.

iPhone 15 Pro
Prachtig blauw. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Zo stel je verschillende functies in

Heb je de gewenste functies voor de actieknop van de iPhone 15 Pro in de lijst gezet? Dan is het nu tijd om snelkoppelingen toe te voegen naar de desbetreffende functies, met behulp van de zoekbalk onderin het scherm. Nadat je ze hebt toegevoegd, verschijnen ze onderaan de lijst. Sleep ze nu onder de naam van de eerder gemaakte functies. Wanneer je klaar bent, druk je op Gereed.

De functies zijn nu ingesteld. Het enige wat nog rest, is het aanpassen van de actieknop zelf. Ga hiervoor naar Instellingen > Actieknop. Vervolgens veeg je naar de Opdracht en druk je onderaan op Nieuwe Opdracht. Druk op Kies Menu. Nu kun je alle drie de functies selecteren wanneer je de knop indrukt.

Zo stevig zijn de nieuwe iPhone 15 Pro en Pro Max

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen