Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 15 feb 2018

Zo check je snel hoe het met de batterij van je AirPods staat

Apple’s AirPods zijn een soort heerlijke koptelefoon 2.0, met handige foefjes die je het leven makkelijker maken. Helaas heb je helemaal niks aan deze foefjes als je batterij opeens leeg is. De meeste mensen weten niet dat er een snelle manier is om de staat van je batterij even te checken en gaan moeilijk doen met de case. Maar je hoeft eigenlijk alleen maar even op je iPhone te swipen.

Batterij checken? Case open

Er zijn verschillende manieren om te checken of je AirPods nog wel genoeg zijn opgeladen. De meest bekende manier is door het openen van de case. Deze moet je in de buurt van je smartphone houden en als de case geopend is kun je op je iPhone zien hoe de batterij ervoor staat. Je kunt ook naar je notificatiepaneel gaan om je batterij te controleren. Hiervoor moet je de Pods eerst toevoegen aan de rest van de notificaties en heb je wel minimaal iOS 9 nodig. Op zich een snelle swipe, maar je moet dan wel altijd minstens één AirPod in de case hebben en de case moet je weer open hebben staan.

Apple AirPods 2

Today View

Gelukkig is er een manier om de batterijstatus te checken zonder gefriemel met je case. Je kunt de status van je batterij namelijk ook bekijken op je Today View scherm. Dat is het scherm dat tevoorschijn komt wanneer je naar links swipet vanaf je home scherm of vanaf het vergrendelscherm. Om de status van je batterij te zien, moet je echter eerst de Batteries widget toevoegen. Scroll helemaal naar onderen en kies voor Edit. Zoek naar de Batteries widget en tap op het plusje. Waarschijnlijk staat de widget nu ergens onderaan, maar door op de drie stipjes te drukken kun je hem naar boven slepen. Tap Done en je bent er klaar voor.

Apple AirPods

Een enkele swipe

Vanaf nu hoef je alleen maar naar links te swipen en je kunt meteen zien hoe je AirPods batterij ervoor staat. Uiteraard moeten je AirPods wel dicht genoeg in de buurt van je iPhone zijn. Als ze dat inderdaad zijn, kun je zien hoe het staat met de batterij in je case. Je kunt je AirPods ook gewoon in hebben en dan zie je ook hoeveel de batterijen nog zijn opgeladen van de individuele Pods.

AirPods

AirPods batterij besparen

Sommige mensen lijken vervloekt te zijn en elke keer dat ze hun AirPods willen gebruiken, blijken deze leeg te zijn. Het is een goede gewoonte om jezelf aan te leren je Pods altijd in de case te laten, wanneer je ze niet gebruikt. Op deze manier worden ze telkens opgeladen voor wanneer je ze wel nodig hebt. Zorg er dan wel voor dat je de case niet open laat. Als je dat doet zul je alsnog te maken krijgen met een lege batterij. Als laatste vinden de batterijenhet fijn om zich bevinden in een temperatuur van tussen de 0 en 35 graden. Dit zorgt ervoor dat ze soepeltjes opladen. Extreme temperaturen kunnen voor problemen zorgen.

Ben je toch niet zo gecharmeerd van Apple’s AirPods, maar wil je toch iets dat meer robuust is? Dit zijn de beste (Bluetooth) koptelefoons van 2017 om draadloos te genieten van al je favoriete nummers.

Reageer op artikel:
Zo check je snel hoe het met de batterij van je AirPods staat
Sluiten