Ajax en Feyenoord stappen in crypto: gaan ze spelers kopen met Bitcoin?

Crypto Thomas Aalderink 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het was gisteren een prachtige dag voor het Rotterdamse crypto bedrijf Knaken.nl. Het wist niet één, maar twee Nederlandse topclubs te strikken voor een samenwerkingsverband. Zowel Ajax, als Feyenoord hebben een partnerovereenkomst getekend. Maar wat betekent dit? Gaan we straks transfers krijgen in Bitcoin of Ethereum?

Dat kunnen we in de toekomst zeker niet aansluiten, maar dat is niet waar deze samenwerking in eerste instantie over gaat. Ajax en Feyenoord willen met deze overeenkomst cryptovaluta zoals Bitcoin onder de aandacht brengen van hun achterban. Bij Feyenoord noemen ze Knaken.nl vanaf nu hun Official Crypto Partner. In Amsterdam spreekt Ajax van een officieel partnerschap op cryptogebied.

Ajax en Feyenoord stappen in de crypto

De commercieel directeur van Ajax, Menno Geelen, ziet dat de cryptomarkt volop in ontwikkeling is en dat steeds meer mensen instappen. Dat kan goed uitpakken, maar er zit ook een flink risico aan. Daarnaast is het een compleet nieuwe markt waar veel mensen weinig vanaf weten. Ajax wil door een samenwerking met Knaken.nl zijn achterban helpen om die onduidelijkheden weg te nemen.

Feyenoord-directeur Joris van Dijk ziet ook op zakelijk gebied mooie kansen. De Rotterdammers willen met deze samenwerking Knaken.nl helpen om in de aankomende jaren flink te groeien. Het cryptobedrijf komt ook uit Rotterdam, dus het is een investering in de regio. Maar Feyenoord kijkt op lange termijn ook naar de voordelen voor de club zelf. Zo hoopt Joris van Dijk dat Knaken.nl kan uitgroeien tot één van de toppartners van de club.

Speler kopen met Bitcoin

Ajax en Feyenoord investeren dus vooral in het bedrijf Knaken.nl. Of deze samenwerking er ook toe gaat leiden dat beide topclubs zelf aan de Bitcoin en andere munten gaan, is nog niet bekend. Dat zou echter geen primeur zijn. Zo zagen we vorig jaar dat Sparta inzette op Bitcoin en daar geen spijt van kreeg. Fortuna Sittard kwam zelfs met een eigen munt die fans kunnen gebruiken om mee te beslissen binnen de club.

WANT crypto lunch: Prijs Bitcoin en crypto daalt, klopt het CPB rapport?

De eerste transfers met Bitcoin zullen nog wel even op zich laten wachten, maar het valt niet te ontkennen dat ook de voetbalwereld de crypto’s ontdekt heeft. Verschillende sportmarketeers voorspellen dan ook dat dit pas het begin is. Zij zien crypto als één van de nieuwe verdienmodellen voor de toekomst. Wat hen betreft is het slechts een kwestie van tijd voordat clubs als Ajax, Feyenoord en PSV ook zelf een wallet gaan openen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen