AliExpress Must-Have deal: multifunctionele barbecue thermometer

Gadgets Ilona Braam 6 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Voor sommige mensen kan vlees gewoonweg niet lekkerder worden dan wanneer je het op een barbecue klaarmaakt. Ze houden bijvoorbeeld van de gerookte smaak, die je maar moeilijk kunt evenaren in de keuken met je oven. Maar hoe je je vlees ook klaarmaakt, doorgaans wil je dat je kip goed doorbakken is, terwijl je steak wel medium rare mag zijn. Om te checken of je vlees al klaar is zonder erin te hoeven snijden, kun je bij AliExpress een handige thermometer scoren die net wat behulpzamer is dan normaal.

Thermometer met groot display

De thermometer is uitgerust met een relatief groot LCD-display om de temperatuur op te checken. Omdat de interne temperatuur van elk soort vlees weer net anders moet zijn voordat het klaar is, kun je met een knop onder het display eerst nog selecteren om wat voor soort vlees het gaat. Daarnaast kun je ook instellen hoe goed doorbakken het betreffende vlees moet zijn en vervolgens laat het display je zien wat de ideale temperatuur is voor wat je wilt.

AliExpress barbecue thermometer

Inclusief timer

Nu je weet wat de exacte binnentemperatuur van je vlees moet zijn (en je dus eindelijk niet zomaar interessant zit te doen met een thermometer), kun je doelgericht prikken in het vlees om te checken of de daadwerkelijke temperatuur overeenkomt met wat het moet zijn. Dat kun je doen met het metalen uiteinde van het apparaat, dat overigens vast zit aan een redelijk lange kabel om je wat meer flexibiliteit te geven. Hierdoor kun je ook gewoon het aflees-gedeelte in het docking station laten staan, terwijl je de temperatuur meet. Verder kan het met sommige dingen, zoals je worstjes en hamburgers, zo zijn dat je precies weet hoe lang ze op de grill moeten liggen voordat ze klaar zijn. Voor die gevallen is de thermometer ook uitgerust met een timer.

Bestellen bij AliExpress

Als je ervoor wilt gaan, kun je de thermometer bij AliExpress scoren voor 10,40 euro. Hopelijk heb je het ding vervolgens snel binnen om goed voorbereid aan je volgend barbecue feestje te beginnen. En als je toch bezig bent met voorbereiden, zijn deze gadgets ook onmisbaar voor bij de barbecue. Ze zeggen tenslotte dat een goede voorbereiding het halve werk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AliExpress

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen