Merk sneakers kopen op AliExpress: een goed idee?

Deals Ilona Braam 1 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

AliExpress staat bij de meeste mensen vooral bekend als de Chinese webshop waar je allerlei hebbedingetjes goedkoop kunt krijgen. Wat de meeste mensen niet weten is dat je ook behoorlijk wat echte merkproducten kunt kopen via AliExpress. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei merk sneakers vinden in de online shop, maar is het wel zo verstandig om je nieuwe sneakers daar te kopen?

Namaak of niet?

Als je op zoek gaat naar merk sneakers kom je er al gauw achter dat er behoorlijk wat nep producten in de AliExpress collectie zijn. Uiteraard wil je alleen echte Nikes  en moet je dus een manier zien te vinden om erachter te komen welke verkopers echte merken verkopen. Soms is het overduidelijk dat het om namaak gaat, maar soms kun je het ook bijna niet zien.

sneakers

Guaranteed Genuine symbool

Om er zeker van te zijn dat wat je koopt echt is, is het Guaranteed Genuine symbool in het leven geroepen. Als je dat bij een artikel ziet staan, garanderen ze dat het echt is. Als je erachter komt dat ze hebben gelogen krijg je je geld terug en kun je zelfs het dubbele terugkrijgen van wat je hebt betaald. Helaas kun je alleen niet filteren op Guaranteed Genuine in je zoekresultaten. Je kunt het wel soort van proberen door de termen “origineel” en “authentiek” toe te voegen aan je zoektermen.

AliExpress guaranteed geniune

Filteren op sterren en comments lezen

Wat je wel kunt doen is filteren op het aantal sterren. Er is een optie om alleen te gaan voor zoekresultaten van verkopers die vier sterren of meer hebben. Vijf sterren is de hoogste waardering die kopers kunnen geven, dus op zich zou je dan wel goed moeten zitten. Uiteraard kan het ook zo zijn dat kopers blij waren met nep artikelen, dus is het alsnog belangrijk dat je bij het ontbreken van het Guaranteed Genuine symbool de comments van kopers leest en kijkt naar de foto’s die ze posten. Als het om een namaak artikel gaat, zal iemand het waarschijnlijk in de comments aangeven. Bij alles wat je koopt moet je sowieso even bij de comments kijken om te kijken of alles wel in orde is.

AliExpress Nike merk sneakers

Van tevoren vragen

Wat je ook zou kunnen doen is de verkoper van tevoren vragen of het om een echt product gaat. Als ze je een echt product garanderen en dit blijkt achteraf gelogen te zijn, heb je maar meer munitie om vervolgens een klacht in te dienen. Doorgaans doen verkopers op AliExpress echter niet zo moeilijk met het terugstorten van je geld en AliExpress zelf is er ook altijd nog om geschillen op te lossen.

Merk sneakers kopen?

Dus op zich kun je best AliExpress gebruiken om merk sneakers te kopen. Je vindt er allerlei echte producten, die vaak goedkoper zijn dan in de winkel. Als je het Guaranteed Genuine logo ziet, hoef je je in principe geen zorgen te maken over het kopen van een namaakproduct. Als het logo er niet staat, moet je zelf goed op onderzoek uitgaan om niet beetgenomen te worden.

Het ligt eigenlijk grotendeels aan jezelf of je veilig op AliExpress kunt shoppen. Dit is wat je moet weten over de betrouwbaarheid van de webshop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen