Alles dat je moet weten over Call of Duty: Vanguard

Games Jelle van Es 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Gisteren werd de game Call of Duty Vanguard dan eindelijk onthuld. Dit gebeurde in Call of Duty: Warzone. Mocht je dat gemist hebben, dan zetten we hier de belangrijkste punten op een rij.

Call of Duty: Vanguard

Call of Duty: Vanguard komt op 5 november

Laten we maar gelijk beginnen met de datum van Call of Duty: Vanguard. Zoals min of meer gebruikelijk, met een uitzondering hier en daar, komt de game uit in november. Vanaf 5 november kun je losgaan in de game. Daarbij is het goed om te weten dat hij op zo’n beetje elk platform beschikbaar is. PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en de pc.

Een Nederlandse molen? (Afbeelding: Activision)

Het verhaal

Bijna elke Call of Duty-game kent een verhaal en dat gaat ook op voor Call of Duty: Vanguard. De game speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij ga je aan de slag met verschillende personages, die samen de basis vormen van de Special Forces. Als Task Force One vecht je op verschillende fronten. De game neemt je mee naar het Westelijke front in Europa, het Oost front, de strijd in Noord-Afrika en in de Pacific, Op die manier krijg je dus verschillende aspecten in een enkele game. De onderstaande trailer geeft je wat dat betreft een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Uitgebreide multiplayermodus

Daarnaast kent Call of Duty: Vanguard je traditionele multiplayermodus. Deze keer pakt de ontwikkelaar flink uit. Tijdens de lancering van de game kun je namelijk gelijk met twintig maps aan de slag. Dat is dus een tikkie meer dan waarmee Black Ops: Cold War gelanceerd werd. Die game wist echter wel tijdens de verschillende seizoenen toffe maps erbij te voegen, waardoor je in totaal echt altijd wat te doen had. 16 van die maps gelden overigens als zogenaamde Core-maps. Andere maps zijn bedoeld voor Gunfight of juist grotere gevechten.

Genoeg te doen (Afbeelding: Activision)

Speciale Zombie-modus

Ook is het mogelijk om in Call of Duty: Vanguard aan de slag te gaan met een Zombie-modus. Maar deze doet het iets anders dan dat je gewend bent van de reeks. Er is namelijk sprake van een modus die wordt beschreven als een universe expanding Zombies crossover. Dat betekent dat je waarschijnlijk in de modus zowel in een setting van de Tweede Wereldoorlog als een moderne variant kunt verwachten.

Een Warzone-ervaring

Uiteraard zal Call of Duty: Vanguard ook gaan werken met Warzone. Er is dan sprake van een nieuwe map, nieuwe gameplay en ervaringen. Dit alles zou ervoor moeten zorgen dat dit de game in de reeks is die de meeste connecties heeft met andere titels. Ook keert de Battle Pass terug en gaat die redelijk hetzelfde werken als je gewend bent.

Vanguard: Check onthulling nieuwe Call of Duty en scoor gratis goodies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen