Uitkomst voor mensen met beperking: iPhone besturen met ogen

Tech Ilona Braam 11 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Onlangs mochten we al even kennis maken met iOS 12 tijdens Apple’s WWDC 2018 en binnenkort mogen we er eindelijk ook zelf mee aan de slag. Het besturingssysteem komt met allerlei verbeteringen en zou ervoor zorgen dat je iPhone bijvoorbeeld een stuk sneller wordt. Waar het ook mee komt is ARKit 2, welke nu eyetracking introduceert. Een student ging met de bèta aan de slag en kwam met een heerlijk luie manier om voortaan je toestel te bedienen.

ARKit 2 eyetracking precies genoeg?

De student in kwestie is Matt Moss en mocht de WWDC conferentie als beursstudent bezoeken. Toen hij zich realiseerde dat ARKit 2 met eyetracking komt, bedacht hij dat daar ook onverwachte mogelijkheden bij komen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Hij vroeg zich af het tracken van je ogen precies genoeg zou zijn om te bepalen naar precies welk gedeelte van je display je aan het kijken bent. Hierna begon hij met het bouwen van een demo om te zien of deze mate van precisie überhaupt wel mogelijk was.

Zonder handen en Siri

Dat bleek inderdaad mogelijk te zijn en in een video op Twitter laat hij zijn bevindingen zien. In de video is te zien hoe de ogen van Moss behoorlijk precies worden gevolgd en door naar een knop te kijken wordt deze geselecteerd. Om hem vervolgens in te drukken hoeft Moss alleen even te knipperen en navigeert hij zonder handen of stem op zijn toestel.

Accessibility mogelijkheden

Zoals we al aangaven is het een heerlijk luie manier om je iPhone of iPad te besturen en kun je echt de hele dag gewoon op de bank blijven zonder te bewegen. Moss geeft aan dat de technologie aan de andere kant ook wat nuttiger ingezet kan worden, door bijvoorbeeld mensen te helpen met een handicap. Uiteraard zullen mensen nieuwe technologieën altijd proberen in te zetten voor hun eigen doeleinden en kwamen op Twitter dan ook wat zorgen naar boven over misbruik door adverteerders. Anderen zijn weer van mening dat er niks mis zou kunnen gaan.

Benieuwd wat iOS 12 allemaal nog meer brengt? Dit is er allemaal nieuw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen