Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gadgets 12 juni 2018

WANT to Have: dit zijn de vijf beste Nerf guns

Nerf guns, wie kent de kleurrijke geweren nou niet? Ondertussen zijn de speelgoed-geweren en pistolen echte hebbedingetjes geworden, compleet met motoren en bizarre modificaties. Stiekem blijf je er net iets te lang naar staren in je lokale speelgoedwinkel. En terecht, want of je nou negen of 35 bent, een lekker potje Nerf is nooit verkeerd.

Op zoek naar een cadeautje voor je kind (lees: voor jezelf)? Wij helpen je op weg. We hebben vijf Nerf guns geselecteerd die ook in Nederland verkrijgbaar zijn, zodat je morgen nog kunt beginnen met schieten. Succes met pijltjes oprapen!

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Nerf N-Strike Elite RapidStrike CS-18

We beginnen meteen met het echte werk. Geen losse pijltjes die je per stuk af moet vuren, maar een vol-automatische regen aan bontgekleurde projectielen. Zo hoort het! De Nerf N-Strike Elite RapidStrike CS-18 slikt vier C-batterijen. Dan kan het feest echt beginnen. Dit geweer schiet namelijk maar liefst vier pijlen per seconde af.

Nerf geweren en pistolen

Herladen kost amper tijd dankzij losse magazijnen die je in een keer kunt verwisselen, en dankzij de power leggen je pijltjes tot wel 22 meter af. Nadelen? Met 66,99 euro is het prijskaartje vrij flink, en het motortje kan met zijn lawaai je positie verraden. Ook iets waar je op het slagveld over na moet denken tenslotte. En vergeet niet: middels mods kun je het geweer uitbreiden.

Nerf N-Strike Elite Rhino-Fire

Geen zin om een geweer te dragen of continu pijltjes op te moeten rapen? Dan is de Nerf N-Strike Elite Rhino-Fire de ideale gun voor jou. Je zult er misschien even voor moeten sparen, maar dan heb je ook wat. Erg compact is de Rhino-Fire niet en je zult er misschien een extra kast voor moeten aanschaffen, maar dat ben je al snel vergeten als je dit monster in actie ziet.

In de NERF N-Strike Elite Rhino-Fire passen maar liefst 50 darts, die je middels het vliegwiel tot 27 meter ver kunt afvuren. De ingebouwde motor helpt je een handje om al je tegenstanders uit te schakelen. Dat is trouwens wel een dingetje: de Rhino-Fire is met zijn brute kracht allesbehalve accuraat. Dan kun je beter een simpele gun aanschaffen die een dart per schot afvuurt. De Nerf N-Strike Elite Rhino-Fire kost 124,99 euro.

Nerf N-Strike Elite Strongarm

Het kan gelukkig ook een stuk goedkoper. De Nerf N-Strike Elite Strongarm kost net iets minder dan dertig euro. Toch krijg je daar een krachtig pistool voor terug. Voor de kenners onder ons: de Maverick, maar dan krachtiger. De pijltjes komen daardoor tot wel 27 meter ver. Dit compacte pistooltje kun je makkelijker meenemen, zonder dat je een complete koffer hoeft mee te zeulen.

Nerf geweren en pistolen

Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken om batterijen. Sommige diehard fans gebruiken zelfs twee van deze bad boys tegelijkertijd, door middel van een stuk elastiek. Houd de trekker ingedrukt en haal de snelvuurschuif heen en weer voor regen aan darts! Oftewel: een compacte en betaalbare alleskunner.

Nerf N-Strike Elite Rough Cut

Nerf maakt niet alleen maar geweren en pistolen. Maak kennis met de N-Strike Elite Rough Cut, een soort combinatie van een shotgun en een pistool. Dit kleurrijke hebbedingetje schiet namelijk twee darts tegelijkertijd af. In totaal is er ruimte voor acht darts, die je elk tot wel twintig meter ver kunt schieten. Een van de meest genoemde nadelen van de Elite Roughcut kun je ook als een voordeel zien.

Nerf geweren en pistolen

Volgens fans schiet de Roughcut zijn munitie namelijk met wisselende snelheden af. Onvoorspelbaar dus, ook voor je tegenstander. Met 45,22 euro is deze speelgoed-blaster wel aan de prijzige kant, zeker gezien je ook nog even door kunt sparen voor grotere geweren. Aan de andere kant: daarmee is het misschien juist de sweet spot.

Nerf N-Strike Elite Crossbolt XD

Vind je nauwkeurigheid zeer belangrijk? Dan ben je bij de N-Strike Elite Crossbolt XD aan het juiste adres. Nerf’s sniper is helaas moeilijk in Nederland te krijgen, maar met deze kruisboog schakel je alsnog met gemak tegenstanders op afstand uit. Span de boog en schiet de pijltjes tot wel 27 meter ver. In het magazijn passen twaalf pijltjes.

Waar de pijltjes van andere Nerf guns soms alle kanten op schieten, raak je met de Elite Crossbolt bijna altijd je doelwit. Tenminste, als je een beetje kunt richten. Deze oranje combinatie van een kruisboog en een geweer verdient zijn plek in dit lijstje vooral dankzij zijn prijskaartje. Voor 36,45 euro heb je een bijzondere Nerf gun, zonder dat je er krom voor hoeft te liggen.

Het kan nog gekker. Check bijvoorbeeld ‘s werelds grootste NERF blaster. Wil je niet tijdens je werk worden gestoord? Pak het dan wat serieuzer aan met deze BB gun sniper.

Reageer op artikel:
WANT to Have: dit zijn de vijf beste Nerf guns
Sluiten